Olemme keränneet tälle sivulle kaikki robottiruohonleikkurieden arvostelumme. Testimme ovat pääsääntöisesti useita viikkoja, joskus useita kuukausia pitkiä, jotta saamme selville varmasti kaikki laitteiden ongelmakohdat todellisessa käytössä.

Mikä on robottiruohonleikkuri?

Yksinkertaistaen, robottiruohonleikkuri on laite, joka itsenäisesti, täysin ilman ihmisen apua, osaa leikata rajatun nurmialueen.

Käytännössä robotti vaatii kuitenkin esivalmisteluita, kuten jollain tavalla määrittämisen siitä, mikä alue sen pitäisi pihasta leikata, sekä ajastukset milloin sen pitäisi leikata nurmikko.

Robottileikkuria ei kuitenkaan ohjata ihmisen toimesta tämän enempää, vaan se suunnittelee omat kulkureittinsä ja toimii muiltakin osin täysin itsenäisesti.

Miten robottiruohonleikkurin käyttö eroaa tavallisesta ruohonleikkurista?

Robottiruohonleikkureiden toiminnan periaate eroaa todella paljon tavanomaisesta tavasta nurmikon hoitoon. Roboleikkureiden kanssa niitä ei "komenneta" leikkaamaan nurmikkoa silloin, kun se on kasvanut riittävän pitkäksi. Päinvastoin, robottia käytettäessä nurmikon ei ole tarkoituskaan koskaan kasvaa pitkäksi, vaan robottileikkurin on tarkoitus pitää se siistin lyhyenä jatkuvasti.

Käytännössä leikkureiden on siis tarkoitus leikata joka päivä, silloinkin kuin itse ei olisi todellakaan mitään kiirettä vielä leikkaamaan nurmikkoa lyhyemmäksi.

Robottiruohonleikkurit on jaoteltu suositellun leikkauspinta-alan mukaan. Tämä suositus kannattaa otta tosissaan, sillä "liian pienen" leikkurin ostaminen johtaa siihen, että leikkuri joutuu olemaan työn touhussa ympäri vuorokauden - tai nurmikko ei koskaan pysykään siistinä.

© 2022 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud