AfterDawn logo

Robottiruohonleikkuri varastettiin - ilmoitti sijaintinsa itse, löytyi Porista

AfterDawn AfterDawn

Teknologiasta on toisinaan monenlaista haittaa, mutta on siitä myös pääsääntöisesti hyötyä. Lounais-Suomen poliisin komisario on jakanut malliesimerkin teknologian hienoudesta Twitteriin hiljattain.

Komisario Joonas Tikka äimisteli sitä, miten helpolla varastettu robottiruohonleikkuri lopulta löytyi, koska roboleikkurissa oli sisäänrakennettu GPS sekä datayhteydet. Eli käytännössä omistaja pystyi tarkistamaan suoraan sovelluksen kautta sen, missä roboruohonleikkuri tällä kertaa majaili.

Leikkuri löytyi lopulta Porista, varkaan pihavajasta. Leikkuri oli Porin kaupungin omistuksessa.

Kaikissa robottiruohonleikkureissa vastaavaa ominaisuutta ei ole, kuten olemme robottiruohonleikkureiden arvosteluissamme todenneet, mutta helppoja varastettavia ne pääsääntöisesti eivät koskaan ole. Useimmat leikkurit vaativat PIN-koodin syöttämisen, jotta ne saadaan siirron jälkeen uudelleen käyttöön, joten varastaminen on monesti täysin turhaa siinäkin mielessä.


Testaamistamme robottiruohonleikkureista kuvatunkaltainen sisäänrakennettu GPS, yhdistettynä "ikuisesti" voimassaolevaan datayhteyteen löytyy mm. Husqvarna Automower 430X -mallista, joka sai arvostelussamme täydet viisi tähteä (Husqvarnan tietyissä malleissa oleva datayhteys on maksettu valmiiksi 10 vuoden ajaksi).

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki