AfterDawn logo

Husqvarna tuo DOOM-pelin robottiruohonleikkureihinsa

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Yksi maailman suurimmista robottiruohonleikkureita valmistavista yhtiöistä, Husqvarna, vastaa omalta osaltaan klassiseen kysymykseen Pyöriikö sillä DOOM?.

Kyllä pyörii.

Husqvarna osallistui loppuvuodesta sovelluskehittäjille tarkoitettuun Dreamhack Winter 2023 -tapahtumaan. Siellä esiteltiin demo, jossa legendaarinen DOOM oli saatu pyörimään Husqvarnan robottiruohonleikkurilla.

Yhtiön mukaan palaute demoon oli niin positiivista, että peli tuodaan virallisestikin tarjolle Husqvarnan NERA-mallistoon kuuluville roboleikkureille tulevana kesänä.

Alla pieni esittelyvideo aiheesta:


Valitettavasti DOOMia ei siis pääse pelaamaan tosimaailmassa siten, että varsinainen ruohonleikkuri seikkailisi pitkin pihaa, jahdaten lisätyn todellisuuden pahiksia. Sen sijaan peliä voi pelata ruohonleikkurin näytöllä ja näytön yhteydessä olevilla painikkeilla ja säätimillä.

Kiinnostuneet voivat ilmoittaa kiinnostuksensa pelistä etukäteen. Osallistujille lähetetään latauskoodi, jonka jälkeen DOOMin voi kesällä ladata omalle roboleikkurilleen.

Kannattaa myös lukea AfterDawnin opas robottiruohonleikkurin valintaan. Oppaassamme emme käy niinkään DOOM-yhteensopivuutta läpi, mutta muita tärkeitä asioita kylläkin. Robottiruohonleikkureiden arvostelumme kannattaa nekin lukaista läpi kesää odotellessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT