AfterDawn logo

Ecovacsin kehittynyt robottiruohonleikkuri tulee saataville Suomessa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Ecovacs julkisti lokakuussa Goat G1 -robottiruohonleikkurin ja nyt yhtiö on ilmoittanut, että tämä kehittynyt pihan apuri on saapumassa myyntiin Suomessa.

Kysessä on Ecovacsin ensimmäinen robottiruohonleikkuri, joka on varustettu "Robotic Vision" -teknologialla. Ecovacsin mukaan tämä tarkoittaa nopeampaa, helpompaa ja tehokkaampaa nurmikon hoitoa.

Yleisesti robottiruohonleikkurit tarvitsevat navigointia varten alueen rajaamista kiintopisteillä ja kaapeleille, mutta Goat G1 korvaa nämä 360 asteen panoraamakameralla, joka näkee jopa 100 metrin päähän, ja virtuaalisilla rajamerkeillä, joilla määrätään haluttu leikkausalue.

Raja voidaan piirtää helposti ensimmäisellä kerralla ohjaamalla robottiruohonleikkuria mobiilisovelluksella puutarhan rajoja pitkin kauko-ohjattavan auton tavoin.

Goat G1 leikkaa 600 neliömetrin nurmikon yhdessä päivässä. Jos akku tyhjenee leikkuun aikana, laite navigoi automaattisesti latausasemalle ja palaa latauksen jälkeen siihen kohtaan, johon se jäi.


Laite hyödyntää ultralaajakaistateknologiaan (UWB) perustuvaa langatonta kantoaaltotietoliikennettä, inertiasuunnistusjärjestelmää sekä GPS-lokalisointia, joilla lokalisointiratkaisusta tehdään vakaampi.

Robottiruohonleikkurissa on myös ToF-anturi, jonka avulla vältetään ihmiset, eläimet ja esineet.

Laitetta voidaan hyödyntää myös vartioinnissa. Laitteen monipistevartiointi käyttää jopa kymmentä erikseen asetettua vartiointipistettä, jotka voidaan lisätä manuaalisesti sovelluksessa. Panoraamakamera tarjoaa 360 asteen näkymän eri katselukulmilla staattista ja dynaamista henkilötunnistusta varten. Kun käyttäjät aktivoivat henkilön havaitsemistoiminnon sovelluksessa, GOAT G1 tallentaa ja merkitsee sijainnin automaattisesti kartalle ja lähettää sen käyttäjän mobiilisovellukseen.

Tieto liikkuu Wifin avulla, mutta laite voidaan varustaa myös 4G-moduulilla, mikäli yhteys ei ole riittävä.

Goat G1 tulee markkinoille 3. huhtikuuta alkaen. Suomessa se on hankittavissa Gigantilta ja Powerilta. Suositushinta on 1599 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki