AfterDawn logo

Paras Bluetooth-kaiutin 2021 - Parhaat vaihtoehdot eri hintaluokista.

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Musiikin kuuntelu on helppoa. Puhelimelle on saatavilla erilaisia suoratoistopalveluita, joista musiikin toistaminen ja kuuntelu onnistuu vaivattomasti.

Valitsin parhaat langattomat kaiuttimet eri hintaluokista, jotka tarjoavat laadukasta ääntä ja muita hyviä ominaisuuksia. Näillä kaiuttimilla saat lisää ääntä vaikkapa kesäksi rannalle.

Sisältö:

  1. Parhaat Bluetooth-kaiuttimet alle 30 euroa
  2. Parhaat Bluetooth-kaiuttimet alle 50 euroa
  3. Parhaat Bluetooth-kaiuttimet alle 100 euroa
  4. Parhaat Bluetooth-kaiuttimet yli 100 euroa


Alle 30 euroa

Alle 30 euron Bluetooth-kaiutinten ryhmä on hieman haastava tapaus, koska tähän hintaluokkaan yleensä tulee loistavia tuotteita, kun aavistuksen verran kalliimmat kaiuttimet ovat toisinaan tarjouksessa. Tältä osin kannattaa tarkistaa ihan ensimmäisenä päivän hinta 30-50e hintaluokan suosituksistamme.

Mutta kaiuttimia, joita pääsääntöisesti aina löytyy tästä hintaryhmästä, jotka ovat saaneet varsin paljon kehuja hintaansa nähden, löytyy niitäkin, tässä pari poimintaa:

JBL GO 2 hinta 19 - 29 euroa. JBL GO -sarjan langattomat kaiuttimet ovat erittäin suosittuja, sillä ne tarjoavat pienestä koosta huolimatta erittäin hyvää ääntä. Toisaalta JBL GO 2 ei välttämättä ole se paras vaihtoehto musiikin kuunteluun, mutta esimerkiksi äänikirjojen sekä videoiden katseluun se on hyvä vaihtoehto. Kokonsa puolesta GO 2 on helppo kuljettaa mukana, sillä se mahtuu vaikkapa taskuun. Plussaa on myös vedenkestävyys IPX7-luokituksen mukaisesti ja kaiuttimesta löytyy myös mikrofoni puheluita varten sekä 3.5 mm:n liitäntä. Miinusta kaiutin saa akunkestosta, joka on noin 5 tuntia. Täyteen lataamisessa kuluu aikaa noin 2 tuntia.

JBL GO 2
JBL Go 2 on suosittu pieni kaiutin

JBL on julkaissut Go-sarjaan myös uuden version, mutta JBL Go 3 maksaa tätä kirjoittaessa juuri hitusen päälle 30 euroa, mutta sitä kannattaa tarkistella, josko kaiutin löytyisi tarjouksesta alle 30 eurolla. JBL GO 3 eroaa kakkosesta varsin pienin eroin: Bluetooth-versio on uudempi GO 3:ssa ja samoin pölysuojaus on GO 3 parempi kuin GO 2:ssa. Vastaavasti GO 3:sta ei löydy lainkaan AUX-sisääntuloa.

30€ - 50€

Sony SRS-XB12 hinta noin 40 euroa. Uusin versio Sonyn pikkuisten, mukana kulkevien matkakaiutinten sarjassa. Sonyn Extra Bass tuo lisää bassotoistoa pieneenkin kaiuttimeen. Sisääntuloja löytyy Bluetoothin lisäksi AUXin muodossa. Kaiutin on pöly- ja vesitiivis IP67-luokituksella.


Sony SRS-XB12

JBL Clip 3 hinta noin 35 euroa. Clip 3 on kompakti kaiutin, joka on helppo ottaa mukaan metallisen jousihakan ansiosta. Rakenteeltaan kaiutin on kevyt ja vedenkestävä IPX7 -luokituksen mukaisesti, joten se kestää vesisadetta. Lisäksi kaiuttimesta löytyy useita erilaisia värivaihtoehtoja, kuten sininen, musta, vihreä ja punainen. Soundguys.com -sivuston arvostelussa kaiutin saa plussaa hyvästä akun kestosta, Bluetooth-yhdeyden laadusta sekä äänenlaadusta. Miinusta kaiuttimelle tulee basson puutteesta sekä lataukseen käytettävästä micro-USB -liitännästä.

JBL Clip 3
Harmaa JBL Clip 3 kaiutin

Sony SRS-XB01 hinta 22 - 40 euroa. Paikasta riippuen tätä kaiutinta voi saada jopa alle 30 eurolla. Pienestä koosta huolimatta tarjoaa kohtuullisen hyvää ääntä, sillä kaiuttimesta löytyy Sonyn Extra Bass -ominaisuus. Kevyt ja helppo kuljettaa, IPX5 roiskeenkestävä, akunkesto noin 6 tuntia ja saatavilla useissa eri väreissä. Lue arvostelu.

Sony SRS-XB01
sony SRS-XB01 kaiuttimen voi saada alle 30 eurolla

JBL Clip 4 hinta noin 50 euroa. Clip 4 on aiemmin mainitun JBL Clip 3 seuraaja. Suurin ero Clip 3:een verrattuna on parempi Bluetooth-kantavuus sekä parempi pölysuojaus ja roiskekesto. Myös äänenvoimakkuuteen ja laatuun on tehty parannuksia aiempaan versioon verrattuna.

50€ - 100€

Valtavan suosittu JBL Flip 5 maksaa noin 70 euroa. Vuonna 2019 julkaistu Flip 5 on JBL:n Flip -sarjan uusin kauitin. Flip 5 on vedenkestävä IPX7 -luokituksen mukaisesti, joten kaiutin sopii vaikkapa kesän riehtohin rannalle tai takapihan juhliin. Kaiutin painaa noin 500 grammaa, ja koon puolesta se sopii hyvin esimerkiksi repun pullotaskuun. Flip 5 tarjoaa 10 - 12 tunnin edestä toistoaikaa ja kaiutin ladataan täyteen nykyaikaisella USB-C -liitännällä. Kauittimessa ei ole 3.5 mm:n audioliitäntää, ja langattomasti yhdistäminen tapahtuu hieman vanhemman Bluetooth 4.2 -yhdeyden avulla. Kaiutin tukee PartuBoost-ominaisuutta, jonka avulla kaksi JBL:n kaiutinta voi yhdistää stereopariksi. Lisätietoa kaiuttimesta saa soundguys.com -sivuston arvostelusta.

JBL Flip 5 kaiutin punaisessa värissä
JBL Flip 5

Sonyn vastaus tähän hintaluokkaan on noin 100 euroa maksava Sony SRS-XB33, josta löytyy 24 tunnin akkukesto ja IP67 -sertifikaatti pölyn- ja vedenkestävyydelle. Kaiutin nappasi What Hi-Fi?'n arvostelussa 4 tähteä viidestä.

Sony SRS-XB33
Sony SRS-XB33

Bose Soundlink Color II hinta 99 euroa. Hyvä valinta alle 100 eurolla on myös tämä Bosen kaiutin. Se tarjoaa erittäin laadukasta ääntä kohtuullisen kätevässä koossa. Painoa on noin 0.54 kg. Liitännöistä löytyvät Bluetooth sekä 3.5 mm liitin. Akkukesto on 8 tuntia. Kaiutin on suojattu lähinnä vesiroiskeita vastaan, joten täysin veteen tätä ei kannata upottaa. Katso myös Bose SoundLink Micro.

Mielenkiintoinen tapaus on myös 70 - 90 euroa maksava Ultimate Ears Wonderboom 2 -kaiutin, joka on kerännyt hurjia arvosteluja maailmalla, mm. täydet viisi tähteä What Hi-Fi?:n arvostelussa. 13 tunnin akkukesto yhdistettynä mukavasti mukanakulkevaan reilun 400 gramman painoon on varsin hyvä yhdistelmä, etenkin kun äänenlaatu on kohdallaan. Kaiuttimesta löytyy myös stereo-parituksen tila.


Yli 100€

Sony SRS-XB43 maksaa noin 150 euroa ja tarjoaa varsin tukevan äänentoiston kotiin tai rannalle. Bluetooth-liitännän lisäksi kaiuttimesta löytyy myös AUX-sisääntulo. 24 tunnin akkukestolla (14 tuntia extra bass -tilassa) varustettuna se jaksaa jauhaa pidemmänkin kuuntelupätkän yhdellä latauksella. DXOMark kehui kaiuttimen äänentoiston laatua arvostelussaan hyvinkin puhtaaksi ja monipuoliseen musiikkiin sopivaksi.

Sony SRS-XB43
Sony SRS-XB43

Ultimate Ears Megaboom 3 hinta 155 euroa. Yksi mielenkiintoinen ominaisuus on 360 asteen ääni, jolla täytät helposti huoneen. Ulkokäyttöön tämä kelpaa myös IP67-luokituksen myötä. Kaiutin jopa kelluu, mikäli se vahingossa tippuu veteen. Tällä hinnalla tietenkin sopii odottaa hyvää äänenlaatua sekä pitkää akkukestoa (noin 20 tuntia). Yhdellä painikkeella onnistuu musiikin toisto, pysäytys, kappaleen vaihto sekä soittolistan luominen.

JBL Xtreme 2 hinta 180 - 240 euroa. 10 000 mAh akku tarjoaa noin 15 tunnin käyttöajan. Kantamista helpottaa koukut, joihin voi kiinnittää kantohihnan. Painoa on kuitenkin yli 2 kilogrammaa, joten kantohihna tulee tarpeeseen. Ääntä tästä kaiuttimesta lähtee voimakkaasti JBL Bass Radiator -teknologian avulla. IPX7-luokitus on tietenkin mukava lisä. Lue arvostelu.

Lue myös:

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki