AfterDawn logo

Authorointi

Authorointi (englanniksi Authoring) tarkoittaa sitä, kun valmiit video- ja audioraidat, tekstitykset, menut, kappaleet jne. kootaan yhteen, tietyn määrityksen mukaiseksi kokonaisuudeksi. Authorointi pitää myös tehdä kerralla kuntoon, jos kaiken sisällön haluaa samaan kokonaisuuteen. Erikseen authoroitujen osien yhdistäminen ei siis onnistu kopioimalla tiedostot samaan kansioon.

Yleensä authoroinnilla siis tarkoitetaan DVD-Video-levyjen koostamista.

Authorointiohjelmia on monenlaisia. Kaikilla ohjelmilla saa tuotua vähintään yhden video- ja ääniraidan levylle, tuki tekstityksille, menut (ja niiden muokkausmahdollisuudet), kappaleet jne. ovat ohjelmasta riippuvaisia ominaisuuksia. Lopputuloksena on kuitenkin DVD-Video-levyn luomiseen soveltuvia VOB-, IFO- ja BUP-tiedostoja.

Myös VCD- ja SVCD-levyt pitää koostaa ennen polttoa. Niiden ominaisuudet ovat kuitenkin rajoittuneemmat kuin DVD-Video-levyillä. VCD- ja SVCD-levyt poltetaan myös usein samalla tai tallennetaan niistä valmis levykuva, eikä siis tallenneta erillisiä tiedostoja kuten DVD-Video-levyjen suhteen.

Myös sekä HD DVD- että Blu-ray-levyjä luotaessa täytyy yleensä authoroida sisältö kokoon.

Termin synonyymit

Aiheeseen liittyviä ohjelmia

Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows
Freeware for Windows
Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki