AfterDawn logo

Chrome kasvatti suosiotaan Suomessa elokuussa 2024

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
4 kommenttia

Google on aloittanut oman "pyhän sotansa" mainosestäjiä vastaan, etenkin omistamansa YouTuben vuoksi.

Yhtiö on vaikeuttanut mainosten estämistä YouTubessa jo lähes vuoden ajan. Sittemmin käyttöön on otettu myös Googlen omistama Chrome, jossa mainosestäjien käyttö vaikeutuu lähiaikoina merkittävästi.

Mutta ainakaan Suomessa käyttäjiä ei tunnu pahemmin haittaavan edes se, että Chrome on kerännyt yksityisen tilan tietoja Googlelle.

Chromen markkinaosuus tietokoneiden selaimissa kasvoi elokuussa suurimmilleen yli vuoteen. Tilastoja keräävän StatCounterin mukaan Chromen osuus kaikista tietokoneselaimista oli elokuussa 76,7%.


Toiseksi suosituin selain oli avoimen lähdekoodin Firefox, jonka suosio on lähes puolittunut loppuvuoteen 2023 verrattuna, ollen 9,8%. Kolmanneksi suosituin selain oli Microsoftin Edge, jota käyttä 8% käyttäjistä.

Applen oma selain Safari oli neljänneksi suosituin selain 4,3% osuudella. Tilasto on tältäkin osin sinänsä mielenkiintoinen, sillä Applen käyttäjiä pidetään yleensä hyvin uskollisena yhtiön tuotteille. Uskollisuus ei näytä kuitenkaan koskevan selainvalintaa, sillä Applen tietokoneiden markkinaosuus oli StatCounterin mukaan 17,9% - eli vain joka neljäs Applen tietokoneiden käyttäjä käyttää Safaria selaimenaan.

4 KOMMENTTIA

Dafly1/4

Suomalaiset ovat aika laiskoja tai hölmöjä, kun yksityisyysasiat ei näytä kiinnostavan. Ilmeisesti yleisesti ajatellaan, että ei tavallisen nettisuffaajan tiedot kiinnosta ketään.

DeNiWar2/4

Chromen suosio nousee senkinvuoksi että jopa microsoftin Edge-selain tuputtaa aina että asenna Chrome tai vaihda Chromeen.
Ja suomalainen on senverran laiska tapaus ettei jaksa etsiä/miettiä vaihtoehtoja vaan ottaa sen mitä hänelle tyrkytetään.

terve13/4

Telkkarissa SmartTube ja kännykässä Newpipe niin ei tarvi katsella Youtube mainoksia.

raano574/4

Jjaah, just asentelemassa elämän ensimmäistä lankkukannettavaa.
Harmillista, että mistään ei enää löydä sopivaa vyöboksia tuolle:(
Mut tuli Fire ja DuckDuckGo laitettua, kuten on tietsikassakin.

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki