AfterDawn logo

X:n julkaisun muokkaus maksaa nyt 3 euroa kuukaudessa, kaikki mainokset pois 16 euron kuukausimaksulla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

X-palveluun eli Twitteriin tuotiin kuukausimaksullinen Twitter Blue-tilaus, joka nykyään tunnetaan nimellä Premium, tämän vuoden keväällä. Tämä tilaus mahdollistaa muun muassa pidemmät julkaisut ja julkaisun muokkaamisen sekä vähentää mainoksia aikajanalla.

Elon Musk aiemmin ilmoittaman lupauksen mukaisesti palveluun on nyt tuotu kaksi uutta maksullista tilausvaihtoehtoa Premiumin rinnalle. Uudet vaihtoehdot ovat Basic ja Premium+. Tilauksen voi toistaiseksi tehdä vain nettisivujen kautta.

Basic on edullisin vaihtoehto, sillä tämä maksaa 3 euroa kuukaudessa tai 32 euroa vuosiveloituksena.

Basicin avulla käyttäjät voivat muun muassa muokata julkaisuja, tehdä pidempiä julkaisuja, julkaista pidempiä videoita ja ladata videoita palvelusta. Basic tarjoaa myös pientä tehostusta julkaisuille eli julkaisut saavuttavat suuremman määrän käyttäjiä kuin ilmaiskäyttäjät.


Basicin omaavat näkevät palvelussa saman määrän mainoksia kuin ilmaiskäyttäjät, eikä käyttäjillä ole pääsyä X Pro (TweetDeck) -verkkosivustolle. Basic-käyttäjät eivät myöskään voi ansaita julkaisuilla tai saa käyttöönsä valintamerkkiä nimen viereen.

Alkuperäinen Premium maksaa edelleen 8 euroa kuukaudessa tai 84 euroa vuositilauksena.

Premium-tilaajat näkevät puolet vähemmän mainoksia Sinulle- ja Seurataan-osioissa, ja se tarjoaa suuremman tehostuksen julkaisuille. Lisäksi käyttäjät voivat ansaita julkaisuilla, käyttää X Prota ja hyödyntää valintamerkkiä.

Uusi Premium+ puolestaan on kaikista kallein. Se maksaa 16 euroa kuukaudessa tai 168 euroa vuodessa.

Tämä tilaus poistaa kaikki mainokset Sinulle- ja Seurataan-osioista ja antaa suurimman näkyvyyden julkaisuille.

Meta juuri ilmoitti omasta, vastaavanlaisesta maksullisesta vaihtoehdosta, jolla mainokset saa poistettua Instagramista ja Facebookista. Metan tilauksesta saa maksaa aluksi 9,99 euroa kuukaudessa.

1 KOMMENTTI

Onzu1/1

Aika huvittavaa seurata Twitteriä Muskin käsissä. Mastodon ja muut fediversumin alustat ajavat saman asian ties kuinka monta kertaa paremmin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki