AfterDawn logo

Elisa laittaa 200 miljoonaa euroa valokuituyhteyksien rakentamiseen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valokuituverkon rakentaminen on vahvassa nosteessa Suomessa, sillä useat toimijat ovat viime aikoina ilmoittaneet merkittävistä rakennusurakoista ympäri Suomen.

Yksi tällaisista toimijoista on Elisa, joka on nyt ilmoittanut laajentavansa valokuituverkkoaan 200 miljoonalla eurolla tulevien vuosien aikana.

Tämä tarkoittaa kymmeniä tuhansia kuidutettuja huoneistoja ympäri Suomea. Elisa kertoo, että valokuitua rakennetaan asiakkaiden tarpeisiin peilaten, ja tulevien kuitualueiden asukkaisiin ollaan yhteydessä hyvissä ajoin.

"Olemme rakentaneet Suomeen tietoliikenneyhteyksiä 140 vuotta ja nähneet eri teknologiasukupolvien kehityksen. Nyt valokuitu tekee entistä vahvemmin tuloaan Suomeen, ja siksi kasvatamme valokuituinvestointien osuutta. Asiakkaamme arvostavat prosessin helppoutta nettiyhteyttä hankkiessaan: Elisalta saa välittömästi laajakaistayhteyden käyttöön valokuidun rakentamisen ajaksi, ja rakennustöiden valmistuttua yhteys päivittyy valokuituyhteydeksi", kertoo Elisan Henkilöasiakkaat-liiketoiminnan johtaja Vesa-Pekka Nikula.

Hiljattain KKV julkaisi ohjeet valokuituliittymien markkinointiin, joka on ollut tähän asti jokseenkin sekavaa. Tuohon liittyen Elisa kertoo, että sen hinnoittelumalli selkeä ja se ei tuo mukanaan yllätyksiä.

"Tällä hetkellä valokuitua rakennetaan Suomessa monenkirjavilla malleilla. Elisan hinnoittelumalli on selkeä ja yksinkertainen, eikä se sisällä asiakkaalle yllätyksiä, kuten määräaikaisia sopimuksia, sakkoja tai laskuja monelta eri toimijalta. Lisäksi valokuituverkkomme on ja pysyy kotimaisessa omistuksessa, mikä tuo mielenrauhaa asiakkaalle", kommentoi Nikula.

Muista toimijoista Valoo on laittanut runsaasti rahaa valokuidun rakentamiseen ja nopeisiin datayhteyksiin. Valokuituyhtiö Lounea tiedotti hiljattain tuovansa tämän vuoden aikana peräti 40 gigan kodin yhteyden saataville ja rakentavansa merkittävästi lisää verkkoa. Lisäksi Suomen kuitu -kotiin markkinoille laajentuntunut GlobalConnect Group pyrkii saamaan 30 000 uutta asiakasta vuoden 2023 aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki