AfterDawn logo

GlobalConnect laajentaa toimintaansa Suomen valokuitumarkkinoilla - tavoittelee 30 000 uutta asiakasta tämän vuoden aikana

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Digitaalisen infrastruktuurin tarjoaja GlobalConnect Group laajentaa Suomessa toimintaansa kuitu kotiin -markkinoille.

Yhtiön tiedotteen mukaan GlobalConnect aloitti kaikessa hiljaisuudessa toimintansa Suomen kuitu kotiin -markkinoilla jo viime vuonna ja sai menestyksekkään pilottivaiheen aikana useita tuhansia suomalaisasiakkaita pääkaupunkiseudulta.

Pilottivaiheen jälkeen yritys on päättänyt vakiinnuttaa toimintansa Suomessa ja myös laajentua. Yhtiö tavoittelee 30 000 uutta asiakasta vuoden 2023 aikana.

Laajentumissuunnitelmia ajatellen yhtiö on solminut useita aiesopimuksia suomalaisten alihankkijoiden kanssa, mutta sopimusten arvoja ei tiedotteessa kerrottu. Lisäksi yritys on palkannut teknologia-alalla pitkään työskennelleen Pekka Sallisen.

GlobalConnectin mukaan Pohjoismaista Suomessa on alhaisin valokuituyhteyksien peittoaste, vain 40 %, joten tilaa uusille toimijoille löytyy. Ruotsissa vastaava lukema on 93 %, Norjassa ja Tanskassa 70 %.

"Olemme seuranneet Suomen markkinoita jo pitkään ja olemme erittäin iloisia, että voimme viimein tuoda täyden valokuitutarjontamme myös Suomeen. Näemme täällä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia", GlobalConnect-konsernin toimitusjohtaja Martin Lippert sanoo.

GlobalConnect toimii jo ennestään Suomessa yrityksille tarkoitettujen valokuituratkaisujen markkinoilla, jossa se aloitti toimintansa vuonna 2020. Se tarjoaa lisäksi kuitu kotiin -yhteyksiä Ahvenanmaalla IP Connect -nimellä.


Yhtiö aikoo hyödyntää Suomeen laajentumisessa kokemustaan laajoista valokuituhankkeista Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Pohjois-Saksassa.

"Suomessa on hyvin kehittynyt mobiiliverkko, minkä vuoksi moni on riippuvainen mobiiliin perustuvista laajakaistaratkaisuista. Me uskomme, että optinen kuitu on nyt ja jatkossa paras tapa hoitaa datayhteydet. Verkon vakaus ja riittävä datakapasiteetti ovat yhä tärkeämpiä yhteiskunnalle, ja myös kodeissa vaaditaan yhteyksiltä entistä enemmän. Siksi Suomen nykyinen tilanne ei mielestämme ole kestävä", toteaa Global Connectin kuluttajaliiketoiminnasta Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa vastaava johtaja Charlotta Rehman.

Suomessa on panostettu valokuituverkkoon viime aikoina runsaasti eri toimijoiden toimesta. Valokuituyhtiö Valoo Täyskuitu on tehnyt sopimuksia valokuidun rakentamisen suhteen jo 300 miljoonan euron edestä ja esimerkiksi BLC Telecom Oy ilmoitti muutama päivä sitten, että Itä-Suomen valokuituverkkoja laajennetaan 30 miljoonalla. Lisäksi Finnet-ryhmä kertoi pari vuotta sitten, että Suomen valokuituyhteyksiin aiotaan investoida 500 miljoonaa euroa vuoteen 2030 mennessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki