AfterDawn logo

Valoo Täyskuitu teki jälleen uuden sopimuksen - 35 miljoonalla eurolla valokuitua Kaakkois-Suomeen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kotimainen valokuituyhtiö Valoo Täyskuitu on viime aikoina tehnyt merkittäviä sopimuksia valokuidun rakentamisen suhteen. TLC-Connectionin kanssa yhtiö teki 150 miljoonan euron sopimuksen, jonka jälkeen parin yhtiön kanssa se teki yhteensä 70 miljoonan euron sopimukset.

Viimeisimmän sopimuksen arvo on kokonaisuudessaan noin 35 miljoonaa euroa. Neljän vuoden mittainen sopimus tehtiin päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersensen kanssa.

"Jatkamme pitkäjänteisiä investointejamme suomalaisen tiedonsiirron varmuuteen, turvallisuuteen ja kestävyyteen. Yhteistyö Enersensen kanssa tukee meitä pääsemään tavoitteeseemme rakentaa tulevaisuuden Suomea kestävälle pohjalle. Tämän sopimuksen myötä urakointisopimuksiemme kokonaisarvo nousee yli 300 miljoonan euron", toteaa Valoon toimitusjohtaja Tommi Linna.

Enersense vastaa kokonaistoimituksesta, joka koostuu projektinjohdosta, verkon suunnittelusta, rakentamisesta ja dokumentoinnista.


Rakentaminen painottuu alkuvaiheessa vahvasti Kaakkois-Suomeen Lappeenrannan, Kotkan ja Haminan alueelle.

"Kiitämme Valoota luottamuksesta Enersensen FTTH-palveluita kohtaan. Nopeilla tietoliikenneyhteyksillä on merkittävä rooli energiamurroksen tarvitseman jatkuvasti kasvavan datasiirron mahdollistamisessa. Valokuituverkon siirtokapasiteetti on korkea ja valokuituverkko on pitkäikäinen ja energiatehokas vaihtoehto datan siirtämiseen. Nyt saatu sopimus on jälleen osoitus Connectivity-liiketoiminta-alueemme vahvasta osaamisesta tietoliikenneverkkojen toteuttajana", toteaa Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

Projektin toteutus aloitetaan heti maarakennuskauden alkaessa 2023.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki