AfterDawn logo

Uudella Bingillä on jo yli miljoona jonottajaa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Microsoft paljasti muutama päivä sitten ChatGPT-tekoälyn voimalla toimivan version Bing-hakukoneestaan. Tätä uudistettu versiota ei vielä pääse käyttämään, mutta kiinnostusta sille löytyy.

Microsoftin Yusuf Mehdi on paljastanut Twitterissä, että ensimmäisen 48 tunnin aikana jonotuslistalle liittyi yli miljoona käyttäjää. Jonotuslistalle voi liittyä tämän linkin kautta.

Microsoft ei ole toistaiseksi tarkemmin kertonut, milloin hakukonetta pääsee käyttämään. Jonotuslistalla oleville käyttäjille se avautuu vaiheittain seuraavien viikkojen aikana.


Microsoftin tekemän julkaisun jälkeen Bing-sovellus lähti hurjaan nousuun sovelluskaupoissa. Esimerkiksi Suomessa Microsoft Bing -sovellus on nyt kuudenneksi suosituin Työkalut-kategoriassa Google Play -kaupassa ja Applen App Storessa Bing on nyt toiseksi suosituin Hyöty-kategoriassa. Lisäksi Microsoft Edge -selain on kasvattanut suosiotaan.

Uusi Bing perustuu ChatGPT-tekoälyyn, joka on myös suuressa suosiossa juuri nyt. ChatGPT:llä oli tammikuussa 2023 huikeat 100 miljoonaa yksittäistä käyttäjää. Tällä määrällä ChatGPT on maailman nopeimmin kasvanut palvelu.

ChatGPT:n julkaisun myötä Google kiirehti oman tekoälynsä kanssa ja julkaisi Bard-tekoälyn. Kyseessä on ChatGPT:n tapainen tekoälyyn pohjautuva chatbotti, joka tulee käyttöön lähiviikkoina.

Myös muista hakukoneista jo vastaavaa tekoälyä löytyy. Esimerkiksi Neeva-hakukoneeseen sellainen lisättiin hiljattain, kuten myös You.comiin, jota jo pikaisesti testasimme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT