AfterDawn logo

ChatGPT-pohjainen Bing-hakukone paljastettiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Asiaa on odotettu jo viikkotolkulla, mutta tänään Microsoft vihdoin julkisti Bing-hakukoneestaan ChatGPT-tekoälyä käyttävän version.

Uusi hakukone on vielä äärimmäisen rajatusti käytettävissä, mutta maistiaisia siitä voi käydä kokeilemassa jo kuka tahansa. Tietokoneella Bingin etusivulle siirtyessä esiin tulee uudistuksesta kertova laatikko ja sen toiselta välilehdeltä löytyy linkki Bingin uudistettuun versioon.

Linkki vie Bingin hakukoneeseen siten, että mukana kulkee esimerkkihaku. Esimerkkihaku antaa vasempaan sivun reunaan perinteisen linkkilistan, mutta sivun oikeaan reunaan tuodaan ChatGPT:n vastaus esitettyyn kysymykseen.

Uusi Bingin hakutulossivu, jossa ChatGPT-tulokset vasemmassa reunassa

Valitettavasti omia hakuja ei voi vielä ChatGPT:n avulla tehdä, sillä omat haut lataavat perinteisen Bingin hakutulossivun, ilman vasenta sivupalkkia. Eli tässä vaiheessa käyttäjät joutuvat tyytymään Microsoftin tarjoilemiin esimerkkeihin.


Uusittu Bing avataan käyttäjille vaiheittain, jonotuslistan kautta. Jonotuslistalle voi liittyä tämän linkin kautta. Microsoft ottaa yhteyttä sähköpostitse ja kertoo, kun uusi ChatGPT-pohjainen haku on käytettävissä.

Uuden Bingin jonotuslistan tiedote

Microsoftin mukaan tarkoitus on ottaa tulevien viikkojen aikaan "useita miljoonia" käyttäjiä uuteen palveluun. Lisäksi tekoälyllä höystetystä hakukoneesta on tarkoitus tuoda tarjolle myös kännykkäystävällinen versio lähiaikoina - toistaiseksi ChatGPT-pohjainen Bing toimii ainoastaan tietokoneen selaimella.

Google kertoi eilen tuovansa ChatGPT:tä muistuttavan tekoälyn osaksi hakukonettaan lähitulevaisuudessa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki