AfterDawn logo

Sony on myynyt nyt yli 10 miljoonaa PlayStation 5 -konsolia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sony Interactive Entertainment (SIE) on tiedottanut, että PlayStation 5 -konsoleita on nyt myyty yli 10 miljoonaa kappaletta kansainvälisesti. Raja rikkoutui 18. heinäkuuta 2021.

Huhtikuun loppuun mennessä konsolia oli toimitettu 7,8 miljoonaa kappaletta ja viime vuoden lopulla niitä oli toimitettu 4,5 miljoonaa kappaletta.

10 miljoonaa konsolia tarkoittaa, että PS5-konsolia myydään nopeammin kuin aiempia konsoleita SIE:n historiassa. Tahti olisi varmasti huomattavasti parempi, jos sitä ei jarruttaisi vaadittavista komponenteista johtuva heikohko tuotantomäärä.

Parannusta tilanteeseen on kuitenkin tullut viime aikoina. Suomessakin juuri eilen Gigantti myi isomman erän PS5-konsoleita, joten vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana konsoleita varmasti myydään useampi miljoona.

"En osaa tarpeeksi ilmaista syvää kiitollisuuttani intohimoisille PlayStation-faneillemme, jotka ovat ottaneet PS5:n omakseen, enkä vertaansa vailla oleville kehitys- ja julkaisukumppaneille, jotka ovat tuoneet uskomattomia pelikokemuksia alustoillemme", kertoo toimitusjohtaja Jim Ryan Sony Interactive Entertainmentilta.

"Vaikka PS5 on saavuttanut enemmän kotitalouksia nopeammin kuin mikään aikaisemmista konsoleistamme, meillä on edessämme vielä paljon työtä PS5:n kysynnän ylittäessä tarjonnan. Haluan pelaajien tietävän, että vaikka kohtaamme edelleen ennennäkemättömiä haasteita kaikkialla maailmassa, jotka vaikuttavat toimialallemme moniin tekijöihin, varastotasojen parantaminen on edelleen SIE:n ensisijainen tavoite."

SIE samalla paljasti myyntitietoja muutamista PS5-peleistä. Juuri Sonyn PlayStation Studios -ryhmään siirtyneen suomalaisen Housemarquen Returnal -peliä on myyty 560 000 kappaletta huhtikuun lopulla tapahtuneen julkaisun jälkeen. Spider-Man: Miles Morales on puolestaan myyty yli 6,5 miljoonaa kappaletta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT