AfterDawn logo

Sony hankki suomalaisen Housemarque pelistudion

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Helsingissä toimiva suomalainen Housemarque siirtyy Sonyn PlayStation Studios -ryhmään, jonka alla toimii nyt 13 pelistudiota. Asiasta tiedotettiin PlayStation Blog -sivustolla.

Housemarque perustettiin vuonna 1995, kun Bloodhousen ja Terramarque yhdistyivät. Housemarque on vanhin toiminnassa oleva suomalainen pelitalo. Suomalaistudion viimeisin peli on hiljattain PlayStation 5:lle julkaistu Returnal.

Housemarquen perustaja ja toimitusjohtaja Ilari Kuittinen kertoo tiedotteessa tämän päivän olevan merkittävä Housemarquelle. Hänen mukaansa liittyminen PlayStation Studiosiin merkitsee selkeää tulevaisuutta pelistudiolle ja mahdollisuutta jatkaa pelikeskeisten lähestymistapojen toteuttamista kokeilemalla silti uusia menetelmiä.

Kauppahinnasta ei ole tietoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki