AfterDawn logo

Sony PS5 myyntimäärät vuonna 2020

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Sekä Sony että Microsoft julkistivat uudet pelikonsolinsa viime vuoden lopulla. Kun samaan aikaan myös muun elektroniikan ja etenkin huipputason näytönohjainten kysyntä räjähti sekin käsistä viime vuonna, markkinalla nähtiin tilanne, jota ei ole hetkeen nähty: kysyntä ylittää moninkertaisesti tarjonnan, monissa tuoteryhmissä.

Nyt Sony on kertonut itsekin, että se ei usko Playstaion 5-konsolin saatavuuden parantuvan aivan hetkeen. Yhtiö kertoo tulosjulkistuksessaan (PDF) konsolin tuotantomäärien noston olevan hankalaa, koska vaadittavista komponenteista on globaalisti huutava pula.

Samaa tarinaa on kerrottu aiemmin myös Microsoftin uusien Xbox -konsoleiden osalta - useista kriittisistä komponenteista on pula, kun koronapandemia on sotkenut tuotantoketjuja ja lisäksi elektroniikan kysyntä on kasvanut hurjasti viimeisen vuoden aikana.

Tulosjulkistuksen yhteydessä Sony kertoi toimittaneensa 4,5 miljoonaa PS5-konsolia jo ennen vuoden 2020 loppua, joten kyllä konsoleita on koteihin saakka saatu - ei vain niin paljon, kuin niille olisi ollut ostajia. Toimitusmäärät ovat samaa tasoa kuin PS4-konsolin kanssa, jota yhtiö toimitti sitäkin 4,5 miljoonaa vuoden 2013 joulusesongin aikaan.

Sony paljasti tuloksensa yhteydessä myös myyvänsä PS5-konsolia tappiolla. Taktiikka on tuttu aiempienkin konsolisukupolvien kohdalla: alussa konsolit myydään tappiolla, kunnes komponenttien hinnat ajan kanssa laskevat ja sen jälkeen myydyt konsolit alkavat tuottamaan voittoa. Konsolivalmistajat luonnollisesti saavat osan tuloistaan myös konsoleille myydyistä peleistä sekä erilaisista tilauspalveluista.


Jos PS5 himottaa, osa kaupoista lupailee sitä Suomessa varastoon jo helmikuun lopulla:

Playstation 5 Digital Edition - kotimaan verkkokaupoissa

Playstation 5 - kotimaan verkkokaupoissa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki