AfterDawn logo

Roomba Combo 10 Max robotti-imuri julkaistiin

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Amerikkalainen iRobot on ollut pulassa viimeiset pari vuotta robotti-imurien markkinalla.

Kiinalaisvalmistajat ovat innovoineet vauhdilla uusia juttuja kalliimpien robotti-imuriden kategoriassa ja iRobotin Roombat ovat tuntuneet tipahtavan hieman kyydistä.

Arvostelussamme on käynyt parikin uudemman sukupolven kiinalaista haastajaa, kuten Dreame L10 Ultra, Ecovacs Deebot X2 Omni sekä viimeisimpänä Roborock S8 MaxV Ultra. Niissä kaikissa etenkin moppaus on ottanut valtavia loikkia eteenpäin, vanhoihin rättiä perässä raahaaviin "muka moppaaviin" imureihin verrattuna.

iRobot toki hyppäsi sekin mukaan kisaan vuoden 2023 alussa, kun Roomba Combo j7+ julkaistiin. Se oli yhtiön ensimmäinen oikeasti oma moppaava robotti-imuri - ja varsin hyvä sellainen. Mutta etenkin moppirätin käsittelyssä kiinalaiset kilpailijat ovat olleet askeleen edellä.


Nyt amerikkalaisyhtiö julkaisi oman vastineensa kiinalaisten rynnistykselle, Roomba Combo 10 Max -mallin muodossa.

Roomba Combo 10 Max on esteitä väistelevä, moppaava robotti-imuri, joka osaa tyhjentää oman pölysäiliönsä. Se käyttää samaa Roomba Combo j7:sta tuttua tekniikkaa mopin kanssa, eli robotti osaa tarvittaessa nostaa moppilevynsä robotin "pään päälle" turvaan.

Mutta tärkein uutuus Roomba Combo 10 Maxissa on ehdottomasti se, että se osaa pestä ja kuivata robottiin kytketyn moppiliinan itse. Eli käytännössä mallin mukana toimitettavassa AutoWash -telakassa on kaksi vesisäiliötä: toinen likaiselle vedelle ja toinen puhtaalle vedelle. Robotti käy sitten siivouksen lomassa aina välillä niistämässä liat pois moppilevystään ja kastelee sen puhtaalla vedellä - ja jatkaa taas töitään.

Muista uutuuksista mainittakoon Matter-standardin käyttö älykodin yhteyksien muodostamiseen sekä paranneltu lian tunnistus. Parannetun lian tunnistuksen ansiosta robotin pitäisi huomata tahrat ja likaiset kohdat lattioissa paremmin ja hinkata kyseistä kohtaa pidempään ja tarkemmin kuin kodin muita lattiapintoja.

Suomeen uutuus saapuu syyskuun puolivälissä ja Suomen hinnaksi Roomba Combo 10 Maxille on kerrottu silmiäkirvelevä 1599 euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki