AfterDawn logo

Disney+ estää salasanojen jakamisen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Vuoden 2023 toukokuussa Netflix teki tempun, joka pillastutti käyttäjät totaalisesti, kun yhtiö ryhtyi estämään rankalla kädellä salasanojen jakamisen kodin ulkopuolelle.

Mutta vaikka verkon kommenttipalstat olivatkin täysin vakuuttuneita siitä, että Netflix tulee kärsimään muutoksesta, kävikin päinvastoin: muutoksen jälkeen Netflixin tilaajamäärä on loikannut reippaaseen kasvuun.

Ja jos temppu toimii Netflixille, niin tottahan sen täytyy toimia muillekin? Näin on pohdittu useammassakin suoratoistopalvelun hallituksen palaveripöydässä viimeisen vuoden aikana.

Ja nyt Disney+ hyppää tosissaan leikkiin mukaan.

Yhtiö ryhtyi rajoittamaan salasanojen ja käyttäjätunnusten käyttöä kodin ulkopuolella jo syyskuussa, mutta tuolloin "testimaana" toimi ainoastaan Kanada.


Nyt Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger on kertonut jatkosta tarkemmin.

Kanadasta ja Netflixiltä saatujen oppien pohjalta yhtiö aloittaa estämään salasanojen käytön kodin ulkopuolella jo kesäkuussa 2024. Ensin kokeilua laajennetaan muutamiin maihin ja kaikkia maita uusi käytäntö tulee koskemaan syyskuusta 2024 alkaen.

Disney+:n käyttöehdot ovat kieltäneet salasanojen jakamisen muille kuin samassa osoitteessa asuville jo pitkään, mutta yhtiö ei ole kuitenkaan estänyt salasanojen käyttöä kodin ulkopuolella millään tavalla. Nyt asiaan tulee siis muutos.

Disney+ on tehnyt koko toimintansa ajan valtavia tappioita: jo vuoden 2023 syksyllä kerrottiin, että palvelu on tehnyt yli 10 miljardin dollarin tappiot toimintansa aikana, eikä se ole vieläkään voitollinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki