AfterDawn logo

VR:n parempi langaton verkko asennettu yli 60 prosenttiin kaikista kaukojunista - Paremmat yhteydet vaativat operaattoreiden panostuksia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

VR:n kaikkiin kaukoliikenteen juniin on tulossa kevään ja kesän aikana uusi, jopa viisi kertaa aiempaa nopeampi ja tasalaatuisempi langaton junaverkko. Uusi verkko käyttää nimeä "Uusi VR-wifi".

VR aloitti päivittämisen jo yli vuosi sitten ja tällä hetkellä uudet laitteet on asennettu jo yli 60 prosenttiin kaikista kaukoliikenteen junista. Juniin päivitetään reitittimet ja antennit, jotka hyödyntävät operaattoreiden 4G- ja 5G-verkkoja.

VR kuitenkin toivoo operaattoreilta parempaa panostusta, sillä ilman uutta verkkoinfraa eli tukiasemia ja tiedonsiirtokapasiteettia katvealueilla uusi wifi ei toimi sen paremmin kuin vanhakaan.

"Junien toimivat verkkoyhteydet ovat merkittävä tekijä sekä vapaa-ajan ja työmatkaliikenteen kannalta. Junawifi-uudistuksemme on edennyt hyvin ja tavoitteenamme on, että uusi junaverkko olisi käytössä kaikissa kaukoliikenteen junissamme kesän aikana. Yhteyksien parantamiseksi tarvitaan kuitenkin myös operaattoreiden panostuksia verkkoon ja uusiin tukiasemiin katvealueille. Ilman niitä signaali ei kulje, eikä netti toimi kaikilla rataosuuksilla", sanoo VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula.


VR:n tiedotteen mukaan se on jo nyt saanut myönteistä asiakaspalautetta uudesta junan nettiyhteydestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki