AfterDawn logo

Steam ei enää toimi Windows 7 ja Windows 8 -käyttöjärjestelmällä

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Maailman suosituin pelikauppa, Valven, Steam lakkasi vuodenvaihteessa toimimasta vanhemmilla Windowsin versioila. Tuen parista tipahtivat Windows 7, Windows 8 sekä Windows 8.1

Päätös ei välttämättä ole kaikille mieluinen, mutta varsin pieni. Tuoreimpien tilastojen mukaan Suomen Windows-käyttäjistä 1,3% käyttää vieläkin Windows 7:aa, Windows 8.1 osuuden ollessa 0,3% ja Windows 8 puolestaan 0,1%. Sivumainintana, ikivanhan Windows XP:n yli 2% markkinaosuus on todella pelottava.

Uutisoimme tiedossa olleesta muutoksesta jo keväällä 2023. Päätöksen taustalla ei ole Steamin halu patistella käyttäjiä uudempiin Windowsin versioihin, vaan tietoturva.


Windows 7 käyttäminen ei ole lainkaan turvallista, sillä käyttöjärjestelmän tukiaika on päättynyt.

Tärkein syy on se, että Chrome-selain ei enää tue vanhempia Windowseja lainkaan. Steamin Windows-sovellus on oikeasti muokattu versio Chromesta, joten kaikki tietoturva-aukot, joita Chromesta löytyy, koskevat myös Steamia. Joten Steamin sovellus vanhoilla Windowseilla muuttui turvattomaksi tuen päättymisen myötä.

Helpoin vaihtoehto käyttäjille on se, että he päivittävät tietokoneensa Windows 10:iin. Ja mikäli tietokoneen tuki sattuisi olemaan kohdallaan, siitä käyttöjärjestelmän voi päivittää vielä pykälän ylöspäin, uusimpaan Windows 11:een.

Huomionarvoista on kuitenkin se, että myös Windows 10 tukiaika päättyy lokakuussa 2025. Jos tietokone ei ole yhteensopiva Windows 11 kanssa, on pakko päivittää myös tietokone.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT