AfterDawn logo

Steam lopettaa toimimisen vanhoissa Windowseissa ensi vuonna

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Valve on päättänyt lopettaa suositun Steam-pelialustan osalta tuen vanhoille Windowsin versioille vuoden 2024 alusta.

Steamin asiakasohjelma ei yksinkertaisesti enää suostu käynnistymään 1.1.2024 sellaisissa tietokoneissa, joissa on käytössä Windows 7, Windows 8 tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä. Eli muutoksen jälkeen Steam vaatii joko Windows 10 tai Windows 11 -käyttöjärjestelmän toimiakseen.

Syyksi Valve kertoo sen, että Steamin Windows-sovellus käyttää itse asiassa karsittua versiota Googlen Chromesta kauppapaikan näkymien renderöintiin. Ja Google on ilmoittanut lopettavansa Chromen tukemisen Windows 7 ja Windows 8 -käyttöjärjestelmillä jo vuoden 2023 aikana. Eli Steamin sisäänrakennettu selainmoottori muuttuisi turvattomaksi, kun sille ei enää tule tietoturvapäivityksiä.


Ongelma ei sinänsä ole kovin iso, sillä sekä Windows 7 että Windows 8 -käyttäjät voivat edelleen päivittää käyttöjärjestelmänsä ilmaiseksi Windows 10:iin. Windows 10:n asennustiedostot löytyvät täältä. Muistathan ottaa kuitenkin talteen nykyisen Windowsisi lisenssiavaimen ennen päivitystä.

1 KOMMENTTI

Onzu1/1

Toivottavasti tämä motivoi ihmisiä siirtymään Linuxiin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki