AfterDawn logo

Chrome lopettaa Windows 7 ja Windows 8 tuen

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
3 kommenttia

Maailman suosituin selain, Googlen Chrome, lakkaa päivittymästä vanhemmilla Windows-tietokoneilla vuoden 2023 alkupuolella. Helmikuun 7. päivän jälkeen Chrome ei enää tue Windows 7 ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmiä.

Käytännössä tuen loppuminen ei ole välitön uhka Chromea vanhemmilla koneilla käyttäville. Mutta tuon jälkeen Google ei enää julkaise edes ns. nollapäivähaavoittuvuuksiin korjauksia. Eli Chromen käyttö helmikuun jälkeen vanhemmilla Windows-koneilla sirtyy pitkälti käyttäjän omalle riskille. Jos vaikkapa maaliskuussa löydetään Chromesta haavoittuvuus, jonka avulla käyttäjän tietokoneen voi kaapata itselleen, ovat Chromea vanhempilla Windowseilla käyttävät oman onnensa nojassa.

Sinänsä liikku ei ole kovinkaan valtava, sillä Windows 7 käyttöjärjestelmän tuki loppui Microsoftin taholta jo vuonna 2015 (laajennetun tuen piirissä olevilta yrityskäyttäjiltä vuonna 2020). Windows 8.1 osalta käyttöjärjestelmän päivitystuki puolestaan loppuu tammikuussa 2023 (maksullinen pidennetty tuki jatkuu tuonkin jälkeen). Myös aivan vihoviimeinen, maksullinen oljenkorsi on ollut tarjolla Windows 7 -käyttäjille Microsoftin kriittisten päivitysten tuen kautta, mutta sekin päättyy tammikuussa 2023.


Eli helmikuun jälkeen Windows 7:lla ja Chromella nettiä selaileva käyttää tietoisesti sekä paikkaamatonta käyttöjärjestelmää että paikkaamatonta selainta. Googlekin suosittelee vahvasti käyttäjiä siirtymään joko Windows 10 tai Windows 11 käyttäjiksi pikimmiten.

3 KOMMENTTIA

WinLix1/3

Pieni korjaus nimittäin Windows 8.1 ilmainen päivitystuki päättyy 10. tammikuuta 2023. Tämä sisältää vain tietoturvakorjaukset.

dRD2/3

Lainaus:

Pieni korjaus nimittäin Windows 8.1 ilmainen päivitystuki päättyy 10. tammikuuta 2023. Tämä sisältää vain tietoturvakorjaukset.

Hyvä huomio. Korjattu, kiitos!

hylol3/3

voi perse. on nimittäin edelleen win7 ja vivaldi selain

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki