AfterDawn logo

Metan Threadsin julkaisu EU-alueella saattaa tapahtua pian

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
1 kommentti

Metan Threads -palvelu julkaistiin muutamia kuukausia sitten useissa maissa, mutta EU-maissa palvelu ei vielä toistaiseksi ole käytettävissä.

Syy tähän löytyy Euroopan unionin digimarkkinasäädöksestä (Digital Markets Act, DMA), jonka ideana on suojella käyttäjien yksityisyyttä ja estää suuria yhtiöitä käyttämästä väärin markkinavoimaansa.

Meta on yksi Euroopan komission nimeämistä portinvartijoista, joita digimarkkinasäädös koskettaa.

Instagram-pomo Adam Mosseri kertoi heinäkuussa, että menee vielä kuukausia ennen kuin Threads tulee saataville EU-alueella. Tuon jälkeen uusia tietoja ei juurikaan ole kuulunut.

Nyt mobiilisovelluksia tutkiva ja kehittävä Alessandro Paluzzi on jakanut X-tilillään kuvan, joka viittaa siihen, että Threadsin julkaisu Euroopan unionin alueella on tapahtumassa pian tai ainakin Meta valmistautuu julkaisuun.


Toistaiseksi mahdollisesta julkaisupäivästä ei ole varmuutta, joten tällä hetkellä olemme pelkkien arvailujen varassa. Vuoto kuitenkin viittaa siihen, että julkaisu voisi tapahtua vielä tämän vuoden aikana.

1 KOMMENTTI

specio1/1

Kiinnostava uutinen, koska jokainen varmaan muistaa somejättien itkun ja kiukuttelun siitä, kun EU on niin kielteinen paikka heille. Ja uhkasivat, että jättävät EUn väliin.

No, ilmeisesti EUn lainsäädäntö on kuitenkin pienempi paha kuin ne saatavat tulot jotka EU:sta on mahdollista saada, että kannattaa heidänkin taipua.

Kiitos EU <3

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki