AfterDawn logo

Tällainen Threads on - Liityimme ja huomasimme hyvät ja huonot puolet

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Liityimme tänään uuteen sosiaalisen median palveluun Threadsiin, jotta näkisimme mistä hypessä oikein on kyse.

Kysymyksessä on siis Metan uusi palvelu, joka kisaa käytännössä suoraan Twitterin kanssa samoista sieluista. Eli "Instagram, mutta ilman kuvia" kertonee monille Twitteriä tuntemattomille sen, mistä tavallaan on kyse.

Meidät löytää Threadista täältä:

https://www.threads.net/@afterdawnfi

Threadsin hyvät puolet

Sisäänkirjautuminen on tehty varsin helpoksi, sillä palvelu ei käytä lainkaan omia tunnuksia vaan käyttää sen sijaan Instagramin käyttäjätunnuksia.

Liittymisen yhteydessä tarjotaan suoraan mahdollisuus seurata Threadsissa kaikkia samoja käyttäjiä, joita seuraa jo ennestään Instagramin puolella. Myös oman profiilikuvan ja profiilin esittelytekstin voi tuoda automaattisesti Instagramista Threadsiin.


Syöte ei ole myöskään tyhjä heti liittymisen jälkeen, vaan syöte on täynnä enemmän tai vähemmän suosittuja tilejä ja niiden viimeaikaisia julkaisuja.

Threads-sovelluksen päänäkymä

Lisäksi sovellus on suomennettu hyvin ja sovellus mm. tukee suoraan tumma teemaa ja tunnistaa sen puhelimen asetuksista automaattisesti.

Viestien pituus on rajattu 500 merkkiin, joka on kohtuullisen hyvä valinta - raja pitää viestit vielä kohtuullisen napakoina, eikä niistä tule Facebookin tyylisiä novelleja.

Palvelu myös tuntuu toimivan varsin mainiosti: taustalla pyörivät Facebookin palvelinfarmit auttavat tässä tietysti valtavasti.

Myös upotukset, kuten vaikkapa YouTube-videot tuntuvat toimivan kuten pitääkin, eli näkyvät suoraan syötteessä, mutta eivät lähde pyörimään automaattisesti.

Threadsin huonot puolet

Kenties ärsyttävimpänä puolena koen sen, että Threadsissa ei ole tarjolla näkymää, josta näkisin ainoastaan itse seuraamieni tilien päivityksiä. Eli mukaan tulee muuta tauhkaa, tileiltä, joita en seuraa. Sinänsä varsin tuttua kaikille Instagramia käyttäville.

Toisekseen minkäänlaista mahdollisuutta järjestää viestejä aikajärjestykseen ei löydy, joka on kenties vieläkin raivostuttavampaa. Instagramissa se toimisi, mutta uutisseurantaan tai järkevään ajankohtaisten tapahtumien seurantaan hatusta arvottu viestien järjestys ei yksinkertaisesti toimi.

AfterDawn Threadsissa

Erikoisin veto on kuitenkin se, että Threads ei tue lainkaan avainsanoja eli hashtägejä. Avainsanat ovat kuitenkin kiinteästi osa Instagramia - ja käytössä jopa Facebookissakin, joten niiden poisjättäminen on erikoinen veto. Twitterin tyylisessä palvelussa avainsanat ovat lähestulkoon kriittisessä merkityksessä seurattavan sisällön löytämisessä.


Pienempää osaa käyttäjiä koskeva ärsytys on lisäksi se, että Threads ei toistaiseksi mahdollista useamman tilin yhtäaikaista käyttöä. Eli en voi itse hyppiä AfterDawnin virallisen Threads-tilin ja oman, henkilökohtaisen Threads-tilini välillä. Ainoa tapa tilin vaihtoon on uloskirjautuminen ja toisella tilillä sisäänkirjautuminen.

Threads ei ole vielä virallisesti saatavilla Euroopassa, mutta ohjeidemme avulla sen voi asentaa Suomessakin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki