AfterDawn logo

Viimeiset kuljetukset lähipäivinä - Oda sulkee ruoan verkkokauppansa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Ruoan verkkokauppa Oda ilmoitti 31. toukokuuta suunnittelevan verkkokauppansa sulkemista ja siirtymistä tarjoamaan logistiikkaa palveluna muille kaupan alan yrityksille. Tästä syystä Oda aloitti henkilökuntansa kanssa muutosneuvottelut, jotka koskivat kaikkia 165 työntekijää.

Nyt muutosneuvottelut on saatu päätökseen ja tuloksena on verkkokaupan sulkeminen Suomessa. Oda kartoittaa jatkossa mahdollisuuksia tarjota palveluita toisille kaupan alan yrityksille Suomessa.

Odan kaupallisesta ja markkinointitiimeistä sekä asiakaspalvelusta vähennetään 20 tehtävää. 145 työntekijää muista tiimeistä lomautetaan enintään 90 päiväksi.


Odan verkkokauppa on auki enää muutaman päivän ajan. Viimeiset kotiinkuljetukset tehdään asiakkaiden kotioville lähipäivinä.

"Kiitos kaikille Odan lyhyeksi jääneellä Suomen-matkalla mukana olleille. Erityisesti kiitos kollegoille, joille joudumme sanomaan hyvästit sekä asiakkaillemme, joita saimme palvella tänä aikana. Olemme saaneet asiakkailta valtavasti kiitosviestejä ja kertomuksia Odan merkityksestä heille. Kukaan meistä odalaisista ei ole nähnyt vastaavaa koko uransa aikana. Harmillisesti vahvasti alkanut matkamme päättyy ennenaikaisesti rahoitusmarkkinoiden poikkeuksellisen tilanteen takia. Toivomme kuitenkin, että Oda jätti jäljen suomalaiseen ruokakauppaan nostamalla kotiinkuljetusten palvelutasoa toimivilla ja täsmällisillä toimituksillaan, jotka eivät maksaneet maltaita", sanoo Odan Suomen toimitusjohtaja Tobias Niemi.

Oda aloitti toiminnan pääkaupunkiseudulla vuoden 2022 tammikuun lopussa, mutta ehti laajentua reilun vuoden aikana esimerkiksi Turkuun ja Tampereelle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki