AfterDawn logo

OP:n nimissä taas liikkeellä tietojenkalastelua - Varmista aina, että asioit aidolla sivustolla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

OP Ryhmän nimissä liikkuu tasaisin väliajoin huijauksia. Esimerkiksi tämän vuoden tammikuussa varoiteltiin huijauksista. Uusimmassa huijauksessa käyttäjiä lähestytään viesteillä, jotka väittävät, että käyttäjän tili on lukittu epäilyttävän toiminnan vuoksi.

Käyttäjille on lähetetty tekstiviestiä OP:n nimissä, jonka mukaan käyttäjän tili on lukittu epäilyttävän toiminnan vuoksi. Lisäksi viestissä on linkki sivustolle, jonka kautta tilin saa aktivoitua uudelleen.


Luonnollisesti tämä sivusto (tilintuki-op.com) on huijaussivusto. Sivustolle ei tule syöttää pyydettyjä käyttäjätunnusta tai salasanaa, sillä nämä päätyvät huijareiden käsiin. Googlen sivuston selaussuojatilan näyttävä työkalu merkkaa sivuston haitalliseksi.

OP tilintuki huijaussivusto

OP Ryhmä huomauttaa, että pankki ei koskaan pyydä luovuttamaan tunnuksia tekstiviestillä, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Verkkosivuston aitous tulee aina myös varmistaa. OP Ryhmän kohdalla aito sivusto on op.fi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki