AfterDawn logo

OP varoittaa uudesta huijauksesta, jossa ohjataan kirjautumaan verkkopankkiin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

OP Ryhmä on julkaissut nettisivuillaan varoituksen uusista huijausviesteistä, joita lähetetään OP:n nimissä. Pankit ovat usein huijareiden kohteita, ja esimerkiksi OP varoitteli viime vuoden keväällä vastaavista huijauksista.

OP kertoo, että tällä hetkellä leviävät etenkin viestit, joissa kerrotaan, että tililtäsi on lähdössä maksu yksityishenkilölle tai vedotaan turvalliseen asiointiin ja pyydetään aktivoimaan mobiilipalvelu linkin kautta.

OP julkaisi esimerkin huijausviestistä. Viestissä houkutellaan avaamaan linkki ja kirjautumaan sen kautta verkkopankkiin. Linkin kautta ei tule kirjautua verkkopankkiin, sillä näin tiedot päätyvät rikollisille.

Huijausta levitetään sekä tekstiviestien että sähköpostiviestien välityksellä.

esimerkki OP:n nimissä lähetetystä huijausviestistä


Viime vuonna suomalaisilta vietiin kymmeniä miljoonia euroja huijauksilla. Pankkien nimissä tehdyillä huijauksilla huijarit saivat yli 9 miljoonaa euroa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki