AfterDawn logo

Sonyn 360 Reality Audio -formaatti tulee saataville vielä tänä syksynä - toimii useimpien valmistajien kuulokkeilla ja Android / iOS -laitteilla

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sony on kertonut tuovansa tämän syksyn aikana markkinoille objektipohjaista tilaäänitekniikkaa hyödyntävän 360 Reality Audio -formaattinsa. Sony kehuu 360 Reality Audion olevan musiikin tulevaisuus.

Sonyn sivulla kerrotaan 360 Reality Audio tarkoittavan, että "yksittäiset äänet, kuten laulu, kuoro, piano, kitara, basso ja jopa yleisön äänet voidaan asettaa 360 asteen pallomaiseen äänikenttään, jolloin artistit ja sisällöntuottajat saavat uusia keinoja luovuutensa toteuttamiseen."

360 Reality Audion 360 asteen pallomainen äänikenttä

Sony haluaa kehittää 360 Reality Audio -formaattia hyödyntävän musiikkiekosysteemin, joten Sony tekee yhteistyötä Sony Music Entertainmentin, Universal Music Groupin, Warner Music Groupin, Live Nationin ja musiikinjakelupalvelujen kanssa. Tällä hetkellä suoratoistopalveluista ovat mukana Deezer, TIDAL, nugs.net ja Amazon Music HD. Amazon Music HD:lla 360 Reality Audio toimii ainoastaan Echo Studiolla. Lisäksi Sony tekee yhteistyötä MediaTekin ja Qualcommin kanssa, jotta 360 Reality Audio olisi käytettävissä tulevaisuudessa laajasti myös muissa laitteissa.


Sisällön puolesta tulee saataville aluksi noin 1000 kappaletta muun muassa Billy Joelilta, Bob Dylanilta ja Pharrell Williamsilta. 360 Reality Audion luvataan toimivan useimpien valmistajien kuulokkeilla ja musiikkia voidaan toistaa Android / iOS -laitteilla.

Lue myös:
Amazon julkaisi uuden musiikkipalvelun audiofiileille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT