AfterDawn logo

Profile 1.1

Profile 1.1 ("profiili 1.1") on yksi neljästä Blu-ray-levyille (BD-ROM) määritetyistä profiileista. Muita profiiliversioita ovat 1.0 ja 2.0 sekä yksi profiili, joka on luotu pelkästään äänitiedostojen tukeen. Profile 1.1 tunnetaan myös nimillä Bonus View (BonusView) ja Final Standard Profile, sillä se on oikeastaan Profile 1:n eli ensimmäinen profiili lopullisessa muodossaan.

Eri profiilit poikkeavat toisistaan laitteistovaatimusten ja levyjen sisältötyyppien vaihtoehtojen osalta. Kehittyneemmän profiilin levyt voivat sisältää monipuolisempaa oheismateriaalia. Jotta kehittynyttä oheismateriaalia voi hyödyntää, tarvitaan samaa profiilia tukeva soitin.

Profile 1.1 eroaa profile 1.0:sta laitteisto- ja ohjelmistovaatimusten osalta useassa pienessä kohdassa. Suurin ja käyttäjälle näkyvin ero kuitenkin on se, että 1.1:tä tukevilta laitteilta vaaditaan erillinen video- ja äänidekoori. Tämä mahdollistaa Picture-in-picture (PiP, kuva kuvassa) -materiaalin lisäämisen Blu-ray-elokuvalevyihin.

Ensimmäiset profiili 1.1:n soittimet tulivat markkinoille vuoden 2007 lopulla, ja vuoden 2008 alussa CES-messuilla esitellyt soittimet tukevat jo kaikki vähintään profiili 1.1:tä.

Tärkeää on myös tietää, että profiilit ovat ristiin yhteensopivia. Profiilin 1.0 soittimella voi siis katsoa sekä profiilin 1.1 että 2.0 levyillä olevia elokuvia ja profiilin 2.0 soittimella voi katsoa 1.1- ja 1.0-tyypin levyjä.

Katso myös taulukko profiilien ominaisuuksista kohdasta BD-ROM.

Termin synonyymit

Aiheeseen liittyviä termejä

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki