AfterDawn logo

PiP

PiP on lyhenne sanoista Picture in Picture, eli se mahdollistaa kahden videon toistamisen samaan aikaan televisiossa tai näyttölaitteessa. Yleensä toinen video näkyy kokonaisena ja toinen pienempänä tämän päällä. Uudemmissa laitteissa videoiden kokoa ja paikkaa on mahdollista muokata, jolloin käyttäjällä on enemmän vapauksia valita miten kahta videota haluaa katsella.

Analogisen TV:n suhteen pitää televisiossa olla kaksi TV-viritintä, jos tarkoitus on näyttää kahta TV-kanavaa samaan aikaan ruudulla. Digitaalisen television suhteen yhdellä TV-virittimellä voi yleensä näyttää kahta saman kanavanipun kanavaa. Kahden eri kanavanipun kanavaan vaaditaan kaksi TV-viritintä. Monissa näyttölaitteissa on myös mahdollista valita toinen tai molemmat kuvat muustakin kuin TV-virittimestä, esim. DVD-soittimesta, digiboksista tai tietokoneesta.

PiP-ohjelmatuki löytyy myös joistain Blu-ray- ja HD DVD -elokuvista, jolloin ruudulla voidaan esim. näyttää samaan aikaan itse elokuva ennen ja jälkeen jälkikäsittelyä tai mahdollista heijastaa ohjaajien kommentointia elokuvan päälle.