AfterDawn logo

Profile 2.0

Profile 2.0 ("profiili 2.0") on yksi neljästä Blu-ray-levyille (BD-ROM) määritetyistä profiileista. Muita profiiliversioita ovat 1.0 ja 1.1 sekä yksi profiili, joka on luotu pelkästään äänitiedostojen tukeen. Eri profiilit poikkeavat toisistaan laitteistovaatimusten ja levyjen sisältötyyppien vaihtoehtojen osalta. Kehittyneemmän profiilin levyt voivat sisältää monipuolisempaa oheismateriaalia. Jotta kehittynyttä oheismateriaalia voi hyödyntää, tarvitaan samaa profiilia tukeva soitin.

Profile 2.0 tunnetaan myös nimillä BD-Live, sillä suurin ero sen ja profile 1.1:n välillä on profile 2.0:n laitteisiin vaadittava Internetyhteys. Laitteistovaatimukset eroavat myös muilta osin, 2.0:n soittimilta vaaditaan mm. enemmän tallennuskapasiteettia. Vaikka joissain 1.0- ja 1.1-profiilin Blu-ray-soittimissa on ethernet-portti, niissä porttia käytetään ainoastaan ohjelmistopäivityksiin.

Ensimmäiset profile 2.0:n Stand Alone -soittimet tulivat markkinoille vuoden 2008 toisen ja kolmannen neljänneksen aikana. Ensimmäinen profile 2.0 -yhteensopiva soitin oli Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli, johon tuki lisättiin firmware-päivityksen myötä. Myös joitain profile 1.1 -yhteensopivia Stand Alone -soittimia on mahdollista päivittää profile 2.0 -yhteensopiviksi firmware-päivityksillä.

Nettiyhteyden kautta Blu-ray-elokuviin voisi ladata lisäsisältöä, kuten kuvia, lisävideoita, trailereita ja muuta lisätavaraa.

On hyvä tietää myös , että profiilit ovat ristiin yhteensopivia. Profiilin 1.0 soittimella voi siis katsoa sekä profiilin 1.1 että 2.0 levyillä olevia elokuvia ja profiilin 2.0 soittimella voi katsoa 1.1- ja 1.0-tyypin levyjä.

Katso myös taulukko profiilien ominaisuuksista kohdasta BD-ROM.

Termin synonyymit

Aiheeseen liittyviä termejä

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki