AfterDawn logo

Pirkanmaalle lisää S-ryhmän robotteja - robotit kulkevat pian myös ajotien reunassa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-kauppojen kuljetusrobotit alkavat jo olla tuttu näky Suomessa, ja tasaiseen tahtiin S-ryhmä lisää uusia paikkoja ja kauppoja, joissa robotteja voi hyödyntää.

Tampereen katukuvaan robotit ilmestyivät yli vuosi sitten ja muutama kuukausi sitten robotteja tuotiin Pirkanmaalle kattavammin. Nyt Etelä-Pirkanmaalle on luvassa yhä enemmän roboja.

Pirkanmaan Osuuskauppa kertoo, että kuljetusrobotit aloittavat tällä viikolla työnsä viidessä uudessa myymälässä: tänään Kaukajärven ja Tesoman S-marketeissa, tiistaina Valkeakosken ja Toijalan S-marketeissa ja keskiviikkona Leinolan Salessa.

Pirkanmaalla robotteja hyödynnetään 15 myymälässä: Sale Amuri, Sale Hatanpää, Sale Hervanta, Sale Härmälänranta, Sale Janka, Sale Leinola, Sale Osmonmäki, Sale Suuppa, Sale Vuores, S-market Kangasala, S-market Kaukajärvi, S-market Myllyhaka, S-market Superi Valkeakoskella, S-market Tesoma ja S-market Toijala.


Uusia kohteita lisätään asiakastoiveiden perusteella.

Robotteihin on luvassa myös uusi ratkaisu.

Robotteja on pyydetty sellaisille alueille, joilla ei ole lainkaan jalkakäytäviä, joita robotit hyödyntävät liikkumiseen.

Robottien valmistajan Starshipin kanssa on kehitetty uutta ratkaisua, jonka ansiosta robo pystyy tarvittaessa kulkemaan osan matkasta ajotien reunustaa pitkin. Uusi ominaisuus mahdollisesti saadaan roboihin vielä kuluvan syksyn aikana.

Robotit soittavat musiikkia, kun luukku avautuu. S-ryhmän mukaan parhaillaan on kehitteillä ominaisuus, jonka avulla asiakas voisi valita mieleisen musiikkityylin robokuljetuksen saapuessa.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki