AfterDawn logo

S-ryhmän robokuljetukset laajenevat Pirkkalaan, Nokialle, Kangasalle ja Jankaan - uudet robot toimivat entistä nopeammin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-ryhmän robokuljetukset ovat jo vuoden ajan toimineet Tampereen kaduilla. Robot ovat tähän asti kuljettaneet ostoksia Amurin, Hervannan, Hatanpään, Härmälänrannan, Osmonmäen ja Vuoreksen Saleista.

Nyt S-ryhmä kertoo, että tiistaina 4. kesäkuuta robotit aloittavat työt uusilla alueilla, ja nyt tarjolla on myös S-markettien valikoimaa.

Robot kuljettavat neljästä uudesta myymälästä: Tampereella Jankan Sale, Pirkkalassa Suupan Sale, Nokialla Myllyhaan S-market ja Kangasalan S-market.

Yhteensä roboja viilettää Pirkanmaalla tänä kesänä useampi kymmen, S-ryhmältä todetaan. Robotteja on luvassa tänä vuonna runsaasti lisää ympäri Suomen, sillä vuoden lopulla ne kuljettavat yli 100 myymälästä.

Robokuljetuksen voi tilata S-kaupat-sovelluksessa. Mikäli robot toimivat halutulla alueella, tämä näkyy asiakkaalle toimitustapaa valittaessa.

"Robokuljetukset ovat olleet asiakkaiden keskuudessa tosi tykätty palvelu ja niiden ensimmäisen vuoden myynti on käynyt erittäin hyvin. Nyt kun ne alkavat kuljettaa ostoksia myös S-marketeista, tuotevalikoima laajenee asiakkaille merkittävästi. Uudet robomyymälät on valittu sen mukaan, missä olisi myyntidatan perusteella potentiaalia laajemmille verkkokaupan palveluille", kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan kehityspäällikkö Arvi Nieminen.

Robotit ovat Starship Technologiesin käsialaa. Nyt käyttööntulevat robot näyttävät samanlaisilta kuin aiemmat robot, mutta ne ovat edeltäjiään hieman kehittyneempiä.


Uudet robot oppivat reitit nopeammin ja samalla kuljetukset hoituvat aiempaa vikkelämmin.

"Kehittyneen teknologiansa vuoksi nyt voisi puhua jopa 2.0 roboista. Ne oppivat nopeasti ja tilaukset sujuvat ketterämmin. Robot myös löytävät perille nopeammin. Toki uusilla alueilla voi olla aluksi alkukankeutta, kun robot opettelevat vielä reittejä, mutta liikkeelle päästään vikkelämmin kuin vielä vuosi sitten", Arvi kuvailee.

Kuljetukset ovat laajentuneet myös muualla Suomessa. Esimerkiksi Oulussa niitä voi hyödyntää aiempaa kattavammin ja hiljattain robot ilmestyivät Saloon, Karkkilaan, Someroon ja Lohjalle.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki