AfterDawn logo

S-ryhmän kuljetusrobotit ilmestyivät Tampereen kaduille

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-ryhmä tiedotti toukokuun alussa, että ruoan verkkokauppa S-kaupat aloittaa pikatoimitukset sähköllä toimivilla kuljetusroboteilla vaiheittain kevään ja kesän aikana yhdeksällä paikkakunnalla. Ensimmäisenä robot otettiin käyttöön Espoossa ja Helsingissä. Nyt nämä laitteet operoivat myös Tampereen katukuvassa.

S-ryhmä ja kuljetusrobotteja valmistava yritys Starship Technologies ovat tuoneet nopean ruoan kuljetuspalvelun Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-myymälöihin.

13. kesäkuuta robotit aloittavat Amurissa, Hervannassa, Hatanpäällä, Härmälänrannassa, Tampellassa ja Vuoreksessa. Osmonmäen Salessa robokuljetukset alkavat myymälän remontin valmistuttua.

Jokaisessa myymälässä aloittaa alkuvaiheessa kolme robottia.

Aluksi robotit toimittavat tilauksia jopa 1,5 kilometrin päähän näistä myymälöistä, mutta myöhemmin toimintasäde laajenee yli kolmeen kilometriin.


Robokuljetukset ovat käytössä päivittäin kello 9 - 21. Ruoat tilataan S-kaupat-sovelluksella ja yhteen robokuljetukseen mahtuu jopa kaksi kassillista ruokaa. Ostokset tulevat perille keskimäärin tunnissa tilauksesta.

"Robokuljetuksella voi tilata eväät suoraan vaikkapa rannalle tai puistoon kesäpäivän piknikille. Tai jos kotona leipoessa huomaa unohtaneensa hiivan, robotti tuo sen hetkessä lähikaupasta. Tosin sen verran joutuu itsekin liikkumaan, että menee robottia vastaan kerrostalon alaovelle tai sinne, mihin robotti pääsee, Pirkanmaan Osuuskaupan Sale-ketjujohtaja Asta Haapanen kertoo.

Myöhemmin kesän aikana robotit otetaan käyttöön Turussa, Porissa, Raumalla, Jyväskylässä ja Oulussa.

Starship Technologiesin robottit suunnittelevat reittinsä tekoälyn ja GPS-paikannuksen avulla. Ne toimivat itsenäisesti, mutta tarvittaessa ihminen voi ottaa robotin hallintaansa.


Yhdessä robotissa on 12 kameraa, ultraäänisensoreita ja tutkia. Robotti painaa noin 35 kiloa ja voi kuljettaa kerralla 2 ruokakassillista tai 9 kilogramman painosta ostoksia.

Lue myös: Eikö ruokaa kuljettavia robotteja tuhota - tai niiden sisältöä varasteta? Näin se on estetty

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki