AfterDawn logo

Valoon keräsi yli 400 miljoonan euron kokonaisrahoituksen - valokuidun rakentaminen jatkuu vahvana tulevina vuosina

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valokuituyhtiö Valoo Oy ja sen osakkeenomistajat CVC DIF ja Tesi ovat saattaneet päätökseen rahoitusneuvottelut, joiden lopputuloksena koottu lainapaketti nostaa yhtiön investointipääomaa merkittävästi.

Kokonaisrahoitus yltää yli 400 miljoonan euron. Rahat kerättiin ryhmältä kansainvälisiä pankkeja.

"Tämä on erinomainen uutinen meille, ja tarkoitan meillä koko suomalaista yhteiskuntaa", sanoo Valoon toimitusjohtaja Vesa Kemppainen. "Rahoitus tarkoittaa, että eurooppalaiset sijoittajat uskovat meihin yhtiönä ja he uskovat Suomen digitaalisen infrastruktuurin kehitykseen kestävällä tavalla."

Valoo kertoi toukokuussa rakentavansa kuituverkkoa tänä vuonna yli 5000 kilometriä Suomeen. Rakentamissuunnitelma on edennyt alkuperäistä ripeämmin, ja vuoden loppuun mennessä Valoon kuitu on käytössä kymmenissä tuhansissa kotitalouksissa.

Yhtiön mukaan Valoon keräämä kokonaisrahoituspaketti mahdollistaa vahvan kasvun jatkumisen myös tulevina vuosina.

"Kun puhutaan tämän kokoluokan sijoituksista, on kasvun oltava todellista. Valokuituyhteyksien rakentaminen on hyvin konkreettista tekemistä, sillä se tarkoittaa kaivinkoneita, satojen ihmisten työpanosta, tuhansia kilometrejä vedettyä kaapelia ja mikä tärkeintä, se on tyytyväisiä maksavia asiakkaita", Kemppainen kertoo.

Suomessa valokuituverkkoon on investoitu eri yhtiöiden toimesta satoja miljoonia euroja. Esimerkiksi Elisa laittaa verkon rakentamiseen 200 miljoonaa euroa ja GlobalConnect 500 miljoonaa euroa.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki