AfterDawn logo

Valoo rakentaa peräti 5000 kilometrin verran valokuituverkkoa tänä vuonna

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Valokuituyhtiö Valoo Oy rakensi viime vuonna yli tuhat kilometriä kuituverkkoa, mutta tänä vuonna sitä aiotaan tehdä merkittävästi enemmän.

Yhtiö on jo aloittanut rakennusurakat eri puolilla Suomea. Tällä hetkellä kaivuutyöt etenevät 50 kilometrin viikkovauhdilla, mutta pian tahti kiihtyy 250 kilometriin viikossa, Valoo kertoo.

"Rakensimme jo viime vuonna yli tuhat kilometriä kuituverkkoa. Se on ilmeisesti enemmän kuin kukaan on koskaan pystynyt Suomessa tekemään yhden vuoden aikana", kertoo Valoon kaupallinen johtaja Klaus Varis. "Mutta tänä vuonna luku ylittyy moninkertaisesti. Se tarkoittaa kymmenien tuhansien uusien valokuituyhteyksien käyttöönottoa."

Valoo pyrkii rakentamaan jopa 5000 kilometriä kuituverkkoa tänä vuonna, mutta tarkka määrä selviää loppuvuonna riippuen talven tulosta ja maan jäätymisestä. Valoo pyrkii rakentamaan ainakin Etelä-Suomessa vielä marraskuun puolivälissä.


Valoo rakentaa verkkoa yli kolmenkymmenen kaupungin ja kunnan alueella tällä hetkellä.

"Samaan aikaan kun rakennamme uusia verkkoja, siirtyvät jo aiemmin rakennetut verkot ylläpidon piiriin. Julkaisemme tähän liittyen tietoa sopimuskumppaneista lähiaikoina", Klaus Varis sanoo.

Tällä hetkellä Valoo tarjoaa itse nettipalvelut vetämäänsä valokuituun.

Hurjan rakennustahdin mahdollistaa yhtiöön koottu vahva rahoitus, jota on tällä hetkellä kasassa yli 250 miljoonaa euroa.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki