AfterDawn logo

GlobalConnect investoi 500 miljoonaa euroa suomalaiseen valokuituverkkoon

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Alkuvuodesta digitaalisen infrastruktuurin tarjoaja GlobalConnect Group ilmoitti laajentavan toimintaansa Suomen kuitu kotiin -markkinoille, tavoitellen tämän vuoden aikana 30 000 uutta asiakasta.

Nyt yhtiö on alkuvuoden jälkeen tiedottanut tarkemmin investoinneistaan ja rakenteilla olevista yhteyksistä.

Yhtiö kertoo, että se investoi suomalaiseen valokuituverkkoon yhteensä 500 miljoonaa euroa.

Merkittävä osa tästä summasta suuntautuu Poriin, jossa GlobalConnect rakentaa parhaillaan valokuituverkkoa Porin Kuukkarin kaupunginosassa. Yhtiö on investoinut Poriin tähän mennessä jo 12,5 miljoonaa euroa, ja suunnitelmissa on vielä noin neljän miljoonan euron lisäinvestoinnit.

Jo tehdyillä ja suunnitelluilla investoinneilla GlobalConnectin valokuituverkko tulee tavoittamaan noin 16,5 tuhatta porilaista kotitaloutta. Kuukkarista verkkoa laajennetaan yli kymmenelle muulle alueille, kuten Musaan, Väinölään, Toejoelle, Leppäkorpeen ja Tuulikylään.


Porin lisäksi GlobalConnect rakentaa parhaillaan valokuituverkkoa Nokialle, Ketolanmäen alueelle. Yhtiö on investoinut kaupunkiin tähän mennessä jo kolme miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa valokuituyhteyksiä noin 2000 kotitalouteen. Suunnitelmissa on vielä noin 1,5 miljoonan euron lisäinvestoinnit, millä tavoitetaan toiset 2000 kotitaloutta.

"Nokia on yksi Suomen ensimmäisistä kaupungeista, missä otamme kuituverkkomme käyttöön, ja ensimmäiset asiakkaat kytketään verkkoon pian Ketolanmäellä. Tavoitteenamme on, että kaikki liittymän jo tilanneet saisivat yhteyden käyttöönsä vielä tämän vuoden aikana", GlobalConnectin viestinnästä vastaava Crista Känsälä sanoo.

Suomen lisäksi GlobalConnectin valokuituverkkoa on Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Saksassa. Yhtiön mukaan sen kautta kulkee noin puolet kaikesta Pohjoismaiden dataliikenteestä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki