AfterDawn logo

Osuuskauppa Arina rakentaa ruoan verkkokaupan keräilykeskuksen Ouluun

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Oulussa ruoan verkkokaupan toimitukset tuplaantuvat parin vuoden sisällä, kun S-ryhmän Osuuskauppa Arina rakentaa Oulun Limingantullin Prisman yhteyteen automaatioavusteisen keräilykeskuksen.

Arina rakennuttaa keräilykeskusta varten Limingantullin Prisman takaosaan noin 1400 neliön lisäosan ja lisäksi käyttöön otetaan jo nyt olemassa olevia varastotiloja.

Rakentaminen aloitetaan vielä tänä vuonna ja keräilykeskus otetaan käyttöön vuoden 2026 alkupuolella. Pohjoissuomalaisten mahdollistama investointi on arvoltaan noin 10,6 M€ ja sen arvioitu työllistämisvaikutus rakennusvaiheessa on noin 20-25 henkilötyövuotta.

Automatisoidulla robotiikalla varustettu keräilykeskus työntekijöineen mahdollistaa luotettavat ja nopeat toimitukset asiakkaille Oulun seudulla samalla kun toimituskapasiteetin määrää lisätään. Keräilykeskukseen tullaan keskittämään ruoan verkkokaupan kotiinkuljetustilaukset sekä Limingantullin Prisman noutotilaukset. Muihin alueen myymälöihin tulee yhä jäämään kyseisten toimipaikkojen noutotilausten keräämiset.

"Vaikka nyt puhutaan automaatioavusteisesta keräilykeskuksesta, on kyse nimenomaan työntekijöitä avustavasta toiminnosta. Robotit tuovat valitut tuotteet nopeasti ja helposti keräilijöiden luo, mutta keräämisen ja ennen kaikkea tuotteiden laadun varmistamisen tekevät yhä arinalaiset. Keräilykeskus tulee tarjoamaan myös uusia työtehtäviä ja mahdolliset lisärekrytointitarpeet selviävät lähempänä keräilykeskuksen avaamista, marketkaupan toimialajohtaja Mikko Polso kertoo.

Nyt suunnittelussa oleva automatisoitu keräilykeskus tulee olemaan ensimmäinen ruoan verkkokaupan keräilykeskus Pohjois-Suomessa ja samalla pohjoisin koko maailmassa.

S-ryhmältä löytyy jo muita keräilykeskuksia Suomesta. Tänä vuonna ruoan verkkokaupan keräilykeskukset ovat avanneet jo HOK-Elanto ja Pirkanmaan Osuuskauppa. Myös Turun Osuuskauppa suunnittelee keräilykeskusta toimialueelleen. Kumppanina kaikissa hankkeissa toimii automaatioteknologian edelläkävijöihin kuuluva Swisslog.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki