AfterDawn logo

Turun Osuuskauppa rakentaa Varsinais-Suomen ensimmäisen ruoan verkkokaupan keräilykeskuksen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-ryhmään kuuluva Turun Osuuskauppa suunnittelee automaatioavusteista ruoan verkkokaupan keräilykeskusta Kaarinaan S-market Auranlaakson yhteyteen.

Kaarinaan suunniteltu keräilykeskus olisi kooltaan noin 3 000 neliömetriä ja se sijoittuisi S-market Auranlaakson kanssa samalle tontille. Investointina keräilykeskus kohoaisi tämän hetken arvion mukaan lähes 15 miljoonaan euroon.

Kyseessä on ensimmäinen ruoan verkkokaupan keräilykeskus Varsinais-Suomessa. Suunnitelmien mukaan rakentaminen alkaisi vuoden 2024 aikana ja käyttöön se otettaisiin vuonna 2025.

"Kuluttajien ostotottumukset muuttuivat merkittävästi koronapandemian aikana ja ruoan verkkokaupan kasvu jäi pysyväksi ilmiöksi. Turun Osuuskaupassa ruoan verkkokauppa on kasvanut pandemian jälkeen vuosi vuodelta ja kuluvanakin vuonna kasvu on ollut yli 40 prosenttia. Tavoitteenamme on yli kaksinkertaistaa ruoan verkkokaupan myyntimme lähivuosina. Suunnitteilla oleva automatisoitu keräilykeskus on investointi ruoan verkkokauppaan sekä siihen, että pystymme tulevaisuudessakin tarjoamaan asiakkaille laajat ja edulliset ruoan verkkokaupan valikoimat", kertoo toimialajohtaja Mikko Eskelinen Turun Osuuskaupasta.

Turun Osuuskauppaan suunniteltu toteutus on automaatioavusteinen keräilykeskus. Tilauksen perusvalikoiman tuotteet keräillään robotiikan avustuksella, ja keräilijät täydentävät tilausta tarvittaessa myymälän puolelta esimerkiksi ruokatorin tuoreilla tuotteilla.


Tiedotteen mukaan robotit tuovat keräilyyn tehoa ja nopeutta, koska niiden avulla esimerkiksi isoja pakkauksia pystytään siirtelemään tehokkaasti. Tehokas keräily puolestaan tarkoittaa, että hintataso pysyy edullisena ja keräilykapasiteetti on korkea.

"Robottien tehtävä on avustaa keräilijöitä, eli heillä on keskusten valmistuttua edelleen keskeinen rooli. Jatkossa robotit tuovat tuotteet tehokkaasti keräilijöiden saataville, mutta edelleen työntekijämme hoitavat keräilyn ja varmistavat tuotteiden laadun. Uuden keräilykeskuksen myötä meille avautuukin uusia työtehtäviä. Keräilykeskus vaatii oman henkilökunnan ja toiminnan ylösajon myötä se työllistää arviolta useampia kymmeniä ihmisiä", kertoo kehitysjohtaja Arttu Parkkinen Turun Osuuskaupasta.

Turun Osuuskaupan suunnittelema keräilykeskus on valmistuessaan kolmas S-ryhmän automaatioavusteinen ruokaostosten keräilykeskus. Pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa toimiva HOK-Elanto sekä Pirkanmaan Osuuskauppa avaavat automaattiset keräilykeskukset vuoden 2024 aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki