AfterDawn logo

Roborock julkisti Qrevo S -mallin, joka tuo huipputason robotti-imurien tekniikat halvempaan hintaluokkaan

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Kiinalainen Roborock on pitkään ollut yksi maailman johtavista robotti-imureiden valmistajista ja etenkin Neaton kunnian päivien kadottua, yhtiö on ollut Roomban malliston tärkein haastaja.

Roborock ja joukko pienempiä merkkejä on kiskonut robotti-imureiden teknologiaa uusille urille varsin vauhdilla.

Monen kuluttajan mielikuva robotti-imurista on edelleen sellainen vähän tyhmä kiekko, joka pomppii pitkin asuntoa ja jota varten pitää kerätä lelut, matot ja kaikki sohvaa pienempi pois lattialta ennen imurointia.

Todellisuudessa yli tuhat euroa maksavat robotti-imurit eivät nykyisin enää välitä lattialle unohtuneista esteistä, eivät kompastu koirankakkaan - ja osaavat vihdoinkin myös mopata kunnolla. Niin ja ne pesevät omat moppinsa sekä nostavat mopin ylös mattojen kohdalla. Ja tietysti ne myös tyhjentävät itse oman pölysäiliönsä.


Kaikkeen tähän pystyviä malleja olemme arvostelleet viimeisten parin vuoden aikana, kuten mm. Ecovacs Deebot X2, Dreame L10 Ultra ja Roborock S8 MaxV Ultra.

Kuulostaa hyvältä?

Pienen pieni ongelma tässä kaikessa on se sivulauseessa mainittu "yli tuhat euroa".

Nyt asiaan näyttää tulevan ratkaisu, kun Roborock on julkaissut kaiken edellämainitun sisältävän, mutta edullisemman mallin. Roborock Qrevo S sisältää esteiden väistelyn, itsestääntyhjentävän pölysäiliön, itsestään pestävän mopin, pyörivät moppilevyt... ja ainakin paperilla oikeastaan kaiken, mitä robotti-imurilta voi vaatia vuonna 2024.

Hintalappu on se positiivinen yllätys, sillä uutuuden myyntihinnaksi asettuu heti julkaisun yhteydessä 699 euroa. Ei nyt mitenkään markettien myymien perusrobottien kanssa kisaava hinta, mutta ainakin paperilla paketti vastaa 1500 euroa maksavien kilpailijoiden tarjontaa. Myyntiin Roborock Qrevo S tulee Suomessa 13.8.

Luonnollisesti pyrimme saamaan uutuuden testiimme, jotta pystymme arvioimaan sitä, onko jostain tingitty kun hintaa on saatu puristettua lähes tonni alaspäin vastaaviin malleihin nähden.

1 KOMMENTTI

Gathago1/1

Nyt on laiskaa työtä toimittajalta jos ammattitaitoa sivustolla robortoen suhteen niin Roborock tarjoaa jo nykyisin tuon kaiken alk. 659€ Roborock Q Revo ja tämä uusi S malli on lähes identtinen mutta vain pienillä päivityksillä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki