AfterDawn logo

S-ryhmän robokuljetukset kattavat 50 myymälää - tavoitteena ylittää 100 myymälän raja vuoden lopussa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

S-ryhmä pilotoi kuljetusrobotteja vuoden 2022 kesällä ja vuoden 2023 kesän aikana ne otettiin käyttöön laajemmin useassa myymälässä eri puolella Suomea.

Yhteensä robokuljetuksia voi hyödyntää lähes 50 eri myymälän kautta, mutta tänä vuonna tarjonta kasvaa merkittävästi. S-ryhmältä todetaan, että päästöttömät robokuljetukset ovat vakiinnuttaneet asemansa ensimmäisen toimintavuotensa aikana.

"Robokuljetukset laajenevat kevään ja kesän aikana uusiin myymälöihin ja uusille alueille. Osuuskaupat tiedottavat, kun robokuljetukset aloittavat heidän alueellaan. Tavoitteena on tarjota robokuljetusta vuoden 2024 lopussa jo yli 100 myymälässä", ruoan verkkokaupan kotiinkuljetuksia kehittävä Business Developer Tiina Meyer S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Robokuljetus on tällä hetkellä saatavilla 14 kaupungissa: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lohjalla, Karkkilassa, Somerolla, Salossa, Tampereella, Turussa, Liedossa, Porissa, Raumalla, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa.

Robotit kuljettavat enimmäkseen Alepoista ja Sale-myymälöistä, mutta myös osasta S-marketteja, kuten Salossa, Karkkilassa ja Lohjalla.


Robokuljetuksen voi tilata S-kaupat-sovelluksessa, mikäli sellainen mahdollisuus on omalla alueella tarjolla.

S-ryhmä kertoo, että robokuljetus on lisännyt S-kaupat-sovelluksen suosiota ja robokuljetustilausten kautta sovellusta on ladattu arviolta 20 000 kertaa kuukaudessa viimeisen vuoden aikana.

Yhteensä S-ryhmä on toteuttanut 150 000 toimitusta Suomessa roboteilla. S-ryhmän kumppani robokuljetuksissa on Starship Technologies.

"Olemme innoissamme voidessamme juhlia virstanpylvästä yhdessä S-ryhmän kanssa. Robottimme tekevät hienoa työtä toimittaessaan ostoksia ihmisille ympäri Suomen – ja vieläpä pitkän, erittäin lumisen viime talven aikana. Toimintamme Suomessa osoittaa, että Starshipin liiketoimintamalli skaalautuu erinomaisesti ja, että ihmiset kokevat palvelun arvokkaaksi lähialueillaan. Olemme juuri saavuttaneet 150 000 toimituksen rajan Suomessa ja odotamme innolla lisää", sanoo Starship Technologiesin Euroopan liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont.

S-ryhmä kertoo tiedotteessaan, että robokuljetuksia hyödyntävät kaikenlaiset asiakkaat. Eniten tilauksia tekevät perheet, joissa on alle kouluikäisiä lapsia sekä sinkkutaloudessa asuvat nuoret ja ikähaitarilla tarkasteltuna 25–44-vuotiaat.

Lauantai on suosituin tilauspäivä ja tilauksia tehdään eniten iltaisin.

Eniten robotit kuljettavat maitoa, banaania, jauhelihaa, energiajuomia, kanan fileesuikaleita, riisipiirakoita, kermaviiliä, kurkkua, jääsalaattia ja miniluumutomaatteja.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki