AfterDawn logo

Roborockin huippurobotti tulee saataville Suomessa 14. toukokuuta - hinta peräti 1499 euroa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kodin siivous- ja puhdistuslaitteisiin erikoistunut Roborock tuo Suomessa 14. toukokuuta alkaen myyntiin tammikuussa julkistetun Roborock S8 MaxV Ultran.

Kyseessä on Roborockin lippulaivamalli, ja tämä näkyy myös hinnassa. Roborock S8 MaxV Ultran hinta on Suomessa 1499 euroa, jonka myötä se tällä hetkellä yksi kalleimmista, ellei jopa kallein robotti-imuri.

Se menee hinnaltaan juuri Roomba Combo j9+:n edellä, jota myydään tällä hetkellä 1449 eurolla. Tämän laitteen hinta on tosin jo pudonnut tarjouksissa 250 eurolla.

S8 MaxV Ultra on tehokas, sillä se imee roskat jopa 10 000 pascalin imuteholla. Siivousta tehostaa FlexiArm Design -robottiraaja, joka kykenee nappamaan liat kulmista ja nurkista.

Kahden kumiharjan avulla lika irtoaa pinnoilta helposti. Carpet Boost+ -tekniikan avulla karvat ja hiukset irtoavat jopa 30 prosenttia edellismallia tehokkaammin. Näin myös karvaisten lemmikkien omistajien on helpompi pitää koti puhtaana.

Likaa irrottavat myös VibraRise 3.0 -moppausjärjestelmän kaksi värisevää moduulia, joita ovat 20 millimetriä nouseva moppi ja 4 000 kierroksen nopeudella toimiva sooninen moppi.

Robotti pystyy siis imuroimaan ja moppaamaan. Molempia ei kuitenkaan välttämättä aina tarvita tehokkaaseen siivoamiseen, ja robotti kykenee tämän päätöksen tekemään itsenäisesti.

Robotti navigoi Reactive AI 2.0 -tekoälyjärjestelmän ja PreciSense LiDAR -navigoinnin avulla, joiden luvataan tarjoavan ennennäkemättömän tarkkuuden esteiden tunnistamisessa ja niiden välttelyssä.

Imurin koti löytyy RockDock Ultra -latausasemasta, joka imurin latauksen ohella huolehtii automaattisesti likaveden tyhjennyksestä sekä pesuveden ja puhdistusaineiden täydentämisestä. Latausasema myös pesee käytetyn mopin lämpimässä 60 celsiusasteen vedessä, jonka jälkeen on vuorossa ilmakuivaus myös 60 celsiusasteessa. Näin hometta ei pääse muodostumaan moppiin.


Laitteen ohjaaminen toteutetaan Roborock-sovelluksella. Siinä on myös englanninkielinen puhe- ja videoavustaja. Hello Rocky -toiminnolla imuria voidaan käskyttää siivoustoimiin helposti puhekomennoilla.

Roborock S8 MaxV Ultrassa on myös Matter-tuki. Matter on avoimen lähdekoodin standardi, joka mahdollistaa eri valmistajien monenlaisten älykotilaitteiden saumattoman yhteyden ja toiminnan keskenään.

Roborock S8 MaxV Ultra saapuu AfterDawnin arvosteltavaksi. Testiartikkelia on luvassa parin kuukauden kuluttua.

Roborockin laite kilpailee samoista ostajista muun muassa AfterDawnin testaamien Dreame L10 Ultran ja Ecovacs Deebot T20 Omnin kanssa, vaikkakin nämä ovat selvästi edullisempia vaihtoehtoja.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

KOMMENTOI

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki