AfterDawn logo

Roborockin tehokkaan S8 MaxV Ultra -robotti-imurin käsi puhdistaa kulmat ja nurkat

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Roborock julkisti CES 2024 -tapahtumassa neljä uutta robotti-imuria: S8 MaxV Ultra, S8 Max Ultra, Q Revo MaxV ja Q Revo Pro.

Kaksi ensimmäistä mallia toimivat jatkona viime vuoden S8-mallistolle, joka sisältää S8, S8+ ja S8 Pro Ultra laitteet. Kaksi muuta mallia puolestaan liittyvät vuoden 2023 syksyllä julkaistun Q Revon jatkoksi.

S8 MaxV Ultra on Roborockin uusi lippulaivamalli ja se näkyy myös hinnassa. Yhdysvalloissa hinnaksi on lätkäisty 1799,99 dollaria ja laite tulee saataville huhtikuun aikana.

S8 Max Ultra on pari sataa dollaria edullisempia ja tulee myös huhtikuun aikana saataville.


S8 Max -sarjan laitteiden merkittävin uudistus on "käsi", joka kykenee nappamaan liat kulmista ja nurkista. Käytännössä kyseessä on sivuharjasta, joka työntyy robotista jonkin verran ulospäin.

S8 MaxV Ultra imee roskat jopa 10 000 pascalin imuteholla, kun taas S8 Max Ultran kohdalla imuteho on 8 000 Pa. Viime vuoden S8 -malliston imuteho on 6 000 pascalia.

Lisäksi S8 Max -robotit kykenevät moppaamaan lattiat. Tähänkin on tuotu parannusta, sillä moppiosio värisee nyt 4000 kertaa minuutissa, kun S8 -mallistossa värinä tapahtuu 3000 kertaa minuutissa. Tehokkaampi värinä irrottaa lian paremmin. Lisäksi robotin kyljessä on pieni pyörivä moppi, jotta reunat puhdistuvat paremmin.

Mattojen kohdalla S8 -mallisto kykenee nostamaan mopin 5 millimetriä ylöspäin, mutta S8 Max -sarjassa moppiosio nousee peräti 20 millimetriä ylöspäin. Tämän ansiosta matot pysyvät paremmin turvassa märältä mopilta.

S8 MaxV Ultrassa on kamera, jonka kautta voi tehdä videopuheluita ja vaikkapa tarkistaa, mitä kodin lemmikit parhaillaan puuhaavat. Lisäksi laitteessa on Rocky -ääniavustaja eli robottia voi komentaa puhumalla suoraan laitteelle, Matter-tuki ja kattava tekoälyllä varustettu kohteiden ja esineiden tunnistus. S8 Max Ultrassa ei ole kameraa, ääniavustajaa tai Matter-tukea.

Kumpiki malli tukee uutta RoboDock Ultra -telakkaa, joka automaattisesti tyhjentää, täyttää ja annostelee pesuaineen; pesee mopin 60°C kuumalla vedellä ja kuivaa 60°C lämmitetyllä ilmalla hajun ja homeen muodostumisen estämiseksi. Likapitoisuudet havaitaan myöhemmän mopin uudelleenpesun määrittämiseksi ja tarvittaessa uudelleenmoppauksen suorittamiseksi. Vaihtoehdoisesti tarjolla myös pienempi telakka, joka yhdistetään suoraan kodin viemärijärjestelmiin automaattisesti tyhjäystä ja täyttöä varten.


Uudet Q Revo MaxV ja Q Revo Pro ovat S8 Max-sarjaa edullisempia laitteita. Ensimmäisen suositushinta on 1199,99 dollaria ja jälkimmäisen 999,99 dollaria.

Q Revo -malleissa on kaksi pyörivää moppia pohjassa puhdistusta varten. Näissä uusissa malleissa käytetään liikkuvaa osiota, joka työntää moppia lähemmäksi reunaa. Vastaavanlainen ratkaisu on löytyy myös Dreamen L20 Ultra -laitteesta.

Roborock Q Revo MaxV robotti-imuri, jonka moppi hieman ulompana laitteesta

Mopit pyörivät Q Revo -laitteissa 200 kertaa minuutissa ja ne nousevat 10 millimetriä ylöspäin mattojen kohdalla. Imurointi tapahtuu 7000 pascalin teholla.

Multifunctional Dock 2.0 -telakka pesee mopit 60°C kuumalla vedellä ja kuivaa ne 45 °C lämmitetyllä ilmalla sekä tyhjentää robotin pölysäiliön ja täyttää vesisäiliön.

Q Revo MaxV -mallissa on kamera videopuheluihin, Rocky -ääniavustaja ja älykäs kohteiden tunnistus (mutta heikompi kuin S8 Max -malleissa). Q Revo Prossa ei kameraa tai ääniavustajaa ja kohteiden tunnistus on heikompi.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT