AfterDawn logo

YouTuben kokeilu: Näyttää mainoksia, kun pistät videon paussille

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Googlen omistama YouTube on puristanut mainosruuviaan aina vain tiukemmalle viime vuosina. Viime talvena YouTube ryhtyi estämään mainosestäjien käyttöä sivuillaan ja raivostutti jo sillä osan käyttäjistä.

Mutta mainonnasta voidaan tiristää jokunen kolikko lisää muillakin keinoin.

Rajatulla testiryhmällä aloitettiin kokeilu jo vuosi sitten, jossa YouTube pyörittää mainosvideoita, jos pistät katsomasi videon paussille.

The Vergen mukaan Google kertoi testin tuloksista tuoreimmassa osavuosikatsauksessaan, jossa yhtiö hehkutti kokeilun tuloksia erinomaisiksi - mainostajien näkökulmasta.

Nyt The Verge epäileekin, että kokeilu tultaneen vyöryttämään kaikkien käyttäjien riemuksi tulevaisuudessa.

Lisäksi Google on lähiaikoina tarkoituksella hidastamassa lisäosien päivittymistä Chromeen, jolloin yhtiö saisi etumatkaa mainoksia estävien lisäosien taktiikoiden kiertämiseen.

1 KOMMENTTI

DeNiWar1/1

"Tieteellisen" kokeilun perusteella "personoitujen/kohdennettujen mainosten" avulla saa myös tehokkaasti estettyä youtube mainoksia täysin ilman mainosblokkereita.
Homma tuntuu toimivan tehokkaasti siten että hakee googlesta vain ja ainoastaan aikuisviihdesisältöä AD-Tubeen (youtubelle parempi nimitys nykyisin) linkitetyn tunnuksen alla ja kah! ei ole näkynyt mainoksia youtubessa enää pitkiin aikoihin.
Mihin lie kadonneet, eivätkö pystykään kohdentamaan mainoksia käyttäjälle kun omat säännöt estävät cookievakoilun tietokantaan keräämän datan perusteella "käyttäjää kiinnostavien" aiheiden mainosten esittämisen AD-Tubessa...

Haluatko kommentoida tätä artikkelia?
Kirjaudu sisään tai Luo uusi käyttäjätunnus.

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki