AfterDawn logo

Valokuitunen laittaa lähes 10 miljoonaa euroa Oulun valokuituverkon rakentamiseen

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sijoitusyhtiö CapManin ja Telian omistama Valokuitunen Oy rakentaa uutta valokuituverkkoa ympäri Suomen. Verkkoa rakennetaan paljon esimerkiksi Oulussa, jossa investoinnin arvo on noin 9,5 miljoonaa euroa.

Valokuitusen tiedotteen mukaan Oulussa yhteensä 34 alueella tullaan rakentamaan sen avointa valokuituverkkoa. Uusia rakentamispäätöksiä tehdään lähes joka kuukausi. Viimeisimpänä listaan on lisätty Talonpojankangas, Mustasuo ja Metelinkangas. Kaikki alueet näet tästä listasta.

Valokuitunen kertoo, että vuoden ensimmäiset kaivuut käynnistetään Oulussa pian, ja muutamia verkkoja on jo valmiina.

"Usealla alueella valokuitupäätelaitteiden asennukset koteihin ovat valmiina, mutta kaivuut on vielä aloittamatta. Ensimmäiset kaivuut käynnistetään, kun routa on sulanut maasta, arviolta toukokuussa. Työtä voidaan jatkaa sääolosuhteiden salliessa pitkälle loppuvuoteen", kertoo Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto.


Verkkojen valmistuessa yhteyksien piirissä on lähes 13 000 kotitaloutta.

Yhteensä Valokuitusen verkon piirissä on lähes 300 000 kotitaloutta. Määrä kasvaa varsin nopealla tahdilla, sillä 200 000 kotitalouden raja ylitettiin viime vuoden elokuussa.

"Olemme sitoutuneet laajentamaan verkkoa kysynnän kasvaessa. Verkkomme kattaa tällä hetkellä noin 300 000 kotitaloutta ympäri Suomen. Kasvanut verkkomme kertoo siitä, että suomalaiset ovat halunneet nimenomaan valita yhteyden, jossa nettipalvelut voi vaihtaa ja kilpailuttaa. Olemme Telian tukema valtakunnallinen iso toimija, jolla on kyky rakentaa, kehittää ja ylläpitää verkkoa nyt ja tulevaisuudessa", Kaunisto sanoo.

Valokuituverkkoa rakennetaan Suomessa runsaasti useiden yhtiöiden toimesta. Esimerkiksi GlobalConnect investoi suomalaiseen valokuituverkkoon yhteensä 500 miljoonaa euroa ja Elisa puolestaan laittaa rakentamiseen 200 miljoonaa euroa tulevien vuosien aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki