AfterDawn logo

Lounea tarjoaa nyt nopeaa 40 gigabitin valokuitua suoraan kuluttajien huoneistoihin

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Suomalainen valokuituoperaattori Lounea toi vuonna 2021 saataville 10 gigabitin yhteydet ja viime vuonna peräti 40 gigabitin nopeudet. Nämä nopeudet ovat tähän asti olleet saatavilla Lounean rakentamissa ja toteuttamissa valokuituverkoissa omakotitalojen osalta.

Nyt Lounea on laajentanut valokuituyhteydellä toteutetut palvelunsa ulottumaan myös suoraan taloyhtiöiden huoneistoihin. Lounean mukaan uusi toteutustapa lupaa mullistaa laajakaistapalvelun laadun, nopeuden ja viiveen.

"Asunto-osakeyhtiöissä valokuitu on tyypillisesti päättynyt taloyhtiöiden teknisiin tiloihin, ja huippunopeuksien saatavuutta on rajoittanut vanhat 1900-luvulta peräisin olevien puhelin- tai televisiokaapeloinnin käyttö. Nyt innovatiivisen uuden teknologian ansiosta, valokuitua voidaan hyödyntää aina yksittäisiin asuntoihin asti. Tämä uusi toteutustapa ei ainoastaan paranna laajakaistapalvelun laatua ja nopeutta, vaan myös vähentää verkonviiveitä, jotka ovat kriittisiä nykyaikaisessa digitaalisessa viestinnässä", Lounean tiedotteessa kerrotaan.


Lounean passiivinen optinen valokuituverkko (PON) mahdollistaa laajakaistapalvelujen toteuttamisen jopa kokonaan ilman aktiivisia sähköä kuluttavia laitteita taloyhtiön teknisissä tiloissa. Tämä vähentää merkittävästi taloyhtiön energiankulutusta ja pienentää sen hiilijalanjälkeä verrattuna muihin laajakaistateknologioihin.

"Lounea on ollut kevään kuluessa yhteydessä tuhansien taloyhtiöiden kanssa. Taloyhtiöt ovat olleet erittäin kiinnostuneita uuden toteutustavan tuomista mahdollisuuksista ja yli puolet uusista tarjouksista tarjotaan jo uudella teknologialla", toteaa Lounean myyntijohtaja Jarno Laitinen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki