AfterDawn logo

Lounean 10Gb:n internetyhteys nyt hankittavissa - käyttöön tammikuussa

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen
4 kommenttia

Suomalainen operaattori Lounea tiedotti aiemmin tänä vuonna tuovansa ensimmäisenä operaattorina Suomessa kuluttajien saatavilla 10 000 megan eli 10 gigan internetyhteyden valokuituverkkoon. Nyt tämä yhteys on kuluttajien hankittavissa. Käyttöön sen saa tammikuun aikana.

10Gb:n internetyhteys palvelee etenkin pelaajia sekä muita, suuria tiedostoja käsitteleviä, esimerkiksi etätyöskentelijöitä.

"Kotitalouksissa on käytössä paljon erilaista tekniikkaa, joka hyödyntää internetiä joko langallisesti tai langattomasti. Jos perheessä pelataan verkko- ja tietokonepelejä tai tehdään etätöitä, suurten internetnopeuksien tarve kasvaa huomattavasti. Nykyiset pelitkin ovat jo niin suuria, että niiden lataaminen kestää hitaammalla yhteydellä useita tunteja, kun 10Gb:n yhteys lataa pelin muutamassa minuutissa", toteaa Lounean lisänopeustuotteista vastaava Timo Toivonen.


Lounea muutti syksyllä kaikki 100Mb ja sitä suuremmat nopeudet symmetrisiksi eli internetin nopeus on yhtä suuri laitteista ulos ja sisään. Myös siis uusi 10Gb:n yhteys on symmetrinen.

10Gb:n lisänopeuden voi hankkia vain Lounean valokuituliittymään. Nopeuden hinta on 79,99 euroa / kk / 24kk tai 99,99 euroa kuussa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Lisätietoa saa täältä.

4 KOMMENTTIA

harham1/4

Harmi ihkauudessa pöytäkoneessani on vain gigabitin verkkokortti.

Kuitua (vahvistamaton)2/4

10 Gbps verkkokortti maksaa jonku 200 euroa. Tosin en osaa kuvitella, että yksittäinen kone ja ihminen tarttis tuollaista nopeutta kotitaloudessa.

extralow3/4

1000/100 toimii mulla noin 700 megasena, toi 10000 olis kiva.

Edit: Perheessä on 5 muutakin ihmistä, kaikilla useampi laite netissä.

Kuitua (vahvistamaton)4/4

Oletan, että on Elisan yhteys. Omalla kokemuksella Elisalla jää kiinteissä lähes poikkeuksetta 25% luvatusta. Gigan yhteys riittää moneenkin asiaan, jos se on symmetrinen. Meillä on juurikin Lounean 500/500 viiden hengen taloudessa eikä vielä ole loppunut kesken.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki