AfterDawn logo

Booking.com-palvelun nimissä jälleen liikkeellä huijausviestejä - oikeat tiedot hotellivarauksesta lisäävät uskottavuutta

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Kyberturvallisuuskeskus varoittaa perjantain viikkokatsauksessa huijausviesteistä, joita on liikkeellä runsaasti.

Tietojenkalasteluviestejä on lähetetty muun muassa eri pankkien, OmaKannan ja Booking.comin nimissä.

Näistä viimeisin on mielenkiintoisin ja samalla ehkäpä se vaarallisin, sillä huijarit ovat saaneet luotua huijausviesteistä todella uskottavan näköisiä ja sisältävät Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan tietoja oikeasta hotellivarauksesta. Lisäksi viestit saapuvat booking.comin sähköpostiosoitteesta.

Viestien sisältämät linkit ovat johtaneet booking.comin palvelun verkkosivua muistuttaneelle sivustolle, jonka kautta tietojenkalastelu tapahtuu. Huijausviesteillä on pyritty kalastelemaan muun muassa luottokorttinumeroita.


Vastaavanlaisista huijauksista Kyberturvallisuuskeskus varoitteli puolisen vuotta sitten.

Tuolloin viranomainen epäili, että rikollisella toimijalla on ollut pääsy joihinkin palvelussa oleviin hotellivaraustietoihin. Nähtävästi edelleen jollakin ylimääräisellä henkilöllä on pääsy tietoihin, mutta mitään tietovuotoa Booking.com ei ole myötänyt tapahtuneen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT