AfterDawn logo

Google Bardin kyvykäs Gemini Pro -tekoälymalli toimii nyt maailmanlaajuisesti - Bard osaa nyt myös luoda kuvia

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Google julkisti hiljattain sen kyvykkäimmän tekoälymallin, Geminin, jota tullaan hyödyntämään eri tuotteissa ja laitteissa. Geministä löytyy kolme erilaista versiota (Nano, Pro ja Ultra), ja kahta näistä hyödynnetään tai tullaan hyödyntämään Googlen Bard -tekoälykeskustelussa.

Tekoälymallin julkaisun aikaan Gemini Pro tuli saataville Bardiin, mutta vain englanniksi. Nyt Google on kuitenkin tuonut Pron saataville yli 40 kielelle ja se toimii yli 230 maassa ja alueella. Nyt siis Gemini Prota Bardissa voi hyödyntää Suomessa ja suomeksi.

Google kertoo, että tämän päivityksen avulla Bard pystyy paremmin ymmärtämään ja tekemään yhteenvetoja, päättelemään asioita, ideoimaan, kirjoittamaan ja tekemään suunnitelmia. Geminin julkaisun yhteydessä Google kertoi, että Gemini Pro on suurin yksittäinen päivitys Bardiin sen jälkeen, kun Google julkaisi Bardin.


Vieläkin tehokkaampi Ultra tulee Bardiin myöhemmin, ja ilmeisesti sen käytöstä joutuu maksamaan.

Lisäksi suomeksi voi nyt käyttää Bardin "Tarkista vastaus" -toimintoa, joka julkaistiin muutama kuukausi takaperin. Ominaisuuden avulla vastaukset voi tarkistaa helpommin Googlen kautta klikkaamalla Bardin antaman vastauksen alla näkyvää Google-painiketta.

Bard osaa nyt myös luoda valokuvia käyttäjän antaman tekstin perusteella. Toistaiseksi ominaisuus toimii vain englanniksi, mutta Suomessakin kuvan luominen pitäisi onnistua.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki