AfterDawn logo

Google Bard osaa nyt hyödyntää vastauksissa Driven ja Gmailin sisältöä

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Googlen Bard -tekoälychatti on tähän asti hyödyntänyt vastauksissa netissä olevaa tietoa, mutta nyt Bard muuttuu enemmän henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Google on tuonut Bardin käyttöön laajennukset, joiden avulla Bard pystyy hyödyntämään vastauksissa Googlen muita tuotteita. Näitä ovat Maps, Gmail, Drive, Docs ja YouTube.

Googlen laajennukset tuovat Bardin käyttöön useita ominaisuuksia. Bardia voi pyytää selaamaan tietyn henkilön lähettämät sähköpostiviestit ja tekemään niistä tiivistetyn version. Driven kautta Bard voi vaikkapa hakea tietyn dokumentin ja tehdä siitä tiivistelmän. Tai YouTubesta Bard voi hakea vaikkapa oppaan muun tiedon tueksi. Maps- ja Lennot-palveluiden avulla Bard voi puolestaan auttaa matkan suunnittelussa.

Bardin laajennukset toimivat toistaiseksi vain englanniksi. Suomessa Bard tuli käytettäväksi kesän aikana.


Google lupaa, että henkilökohtainen sisältö pysyy turvassa, vaikka Bard niitä hyödyntäisi. Google kertoo, että ihmiset eivät näe Gmailin, Docsin ja Driven sisältöäsi, Bard ei käytä sitä mainosten näyttämiseen tai Bard-mallin kouluttamiseen.

Lisäksi halutessaan laajennukset voi ottaa pois käytöstä asetuksista.

Samalla Google toi Bardiin uudistuksen, jonka avulla Bardin vastaukset voi tarkastaa helpommin Googlen kautta. Kun käyttäjä painaa "Googleta" -painiketta, Bard lukee vastauksen ja arvioi, onko verkossa sisältöä sen vahvistamiseksi. Kun väite voidaan arvioida, voit napsauttaa korostettuja lauseita ja saada lisätietoja haun löytämistä tukevista tai ristiriitaisista tiedoista.

Toistaiseksi tämänkin ominaisuus on käytössä vain englanninkielisille vastauksille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT

Seuraa! Kirjekuoren symboli
Uutiskirje
Threadsin logo
Threads
Blueskyn logo
Bluesky
Mastodonin logo
Mastodon
Sulje palkki